Ozbiljne glavobolje za Peteva i navijače 40 dana prije odlučujuće utakmice

Glavne zvijezde u podređenom položaju

Ozbiljne glavobolje za Peteva i navijače 40 dana prije odlučujuće utakmice

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosna i Hercegovine dobro je odradila junski ciklus Lige nacija, rezultata što se tiče.

Iz prve četiri utakmice imamo osam bodova i naredna utakmica, domaća protiv Crne Gore, ukoliko pobijedimo donijet će nam sigurno prvo mjesto i baraž za EURO.

Ipak, situacija s glavnim zvijezdama nije tako bajna.

Marseille je evo upravo završio svoj meč protiv Bresta (1:1) u drugom kolu Ligue 1, a Sead Kolašinac dobio je samo osam minuta igre, baš kao i u prvom kolu protiv Reimsa.

Za razliku od njega Eldar Ćivić je jedan od najstandardnijih igrača u mađarskom Ferencvarosu, koji je danas s 4:0 deklasirao Kodrin MOL Fehervar, a u tom meču se Kenan povrijedio i izašao u 35. minuti. 

Nikako ne može da ga raduje ni situacija s Edinom Džekom i Miralemom Pjanićem, naše dvije najveće zvijezde.

Oglasi

Dijamant je očito u drugom planu Simonea Inzaghija nakon što se u Inter vratio Lukaku i ulazit će uglavnom s klupe ako se nešto drastično ne promijeni.

Pjanićeve igre i izjave Xavija o njemu mogle su nas radovati, no nikako da Mire dobije pravu šansu u početnih 11. Štaviše, protiv Rayo Vallecana u prvom kolu sinoć (0:0) nije dobio ni minute.

Amer Gojak je također u podređenom položaju u Dinamu, no znao je odgovoriti treneru Čačiću jučerašnjim pogotkom u derbiju protiv Hajduka. 

Od najvažnijih igrača sigurno najviše mogu da raduju izdanja Anela Ahmedhodžića u Sheffieldu. Prvo kolo Championshipa propustio je zbog suspenzije, a u naredna dva sjajno je odigrao svih 180 minuta. Također, dobio je i 70 minuta igre protiv WBA u EFL Cupu. 

Također, ne mora brinuti niti za golmana, s obzirom na to da Ibrahim Šehić standardno brani za Konyaspor.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ostalih što se tiče, neki igraju više, neki manje, no sigurno da pred Petevom nije nimalo lagan zadatak kada je u pitanju nastavak Lige nacija koji nas čeka idućeg mjeseca. 

Utakmica Bosne i Hercegovine i Crne Gore na rasporedu je 23. septembra, dok tri dana kasnije gostujemo kod Rumunije.

Top Komentari

Var12
Sehic brani, ispali od Vaduza,Civic standardan i da nije igrao bi,bolji Kolasinac bolji od njega i godinu kad ne igra...
8 0
nije.suplja
Prosjek sta da se kaze vise. Luda sreca samo da nas pogleda pa da nesto naprave, mada i sreca lrati hrabre a mi nismo ni to u zadnje vrijeme.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi