Rayo nije osjetio 'moć Barcelone', Pjanić zna na čemu je
Foto - EPA

Nula na prepunom Camp Nou

Rayo nije osjetio 'moć Barcelone', Pjanić zna na čemu je

M. Šljivak

Barcelona je u 1. kolu La Lige na Camp Nou ugostila Rayo Vallecano, a ovaj meč je na kraju završio neriješeno (0:0).

Nova, moćna Barcelona krenula je od prve minute u napad u ovom meču. Camp Nou je bio ispunjen i očekivala se velika pobjeda. Do nje Barcelona nije došla.

Dominirao je tim Xavija Hernandeza tokom kompletne utakmice. Pokušavali su se domaći ušetati u gol, ali u tome nisu uspjeli.

Rayo je u finišu prvog dijela imao veliku šansu. Ter Stegen je spasio nakon udarca Alvara Garcije i na odmor se otišlo rezultatom (0:0).

Camello je šansom za Rayo otvorio drugo poluvrijeme, a zatim je krenula opsada gola gostiju. Pokušavala je Barca svim silama da postigne pogodak, ali jednostavno večeras nije išlo.

Na kraju je sva dominacija bila uzaludna. Rayo se uspješno odbranio i ostalo je na kraju ovog meča 0:0.

Oglasi

Svakako da navijači Barce nisu očekivali ovakav start njihovog kluba. Svi su čekali uvjerljiv trijumf, ali je Rayo pokazao da je itekako neugodan rival.

I prošle sezone ovaj tim je pravio ozbiljne probleme svima. Tako će očigledno biti i ove, a sve je počelo od Barcelone.

Miralem Pjanić nije dobio šansu za igru u ovom meču. Susret je odgledao s klupe za rezerve, ali je jasno da on neće igrati previše ove sezone.

Njega Xavi Hernandez vidi kao zamjenu za Sergija Busquetsa koji je večeras odigrao 90 minuta, ali je isključen u nadoknadi meča.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 1. kolo:

Barcelona - Rayo Vallecano 0:0

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Penal Madridu je lahko osvajati titule u Spaniji kad im je glavni konkurent Barcelona kojoj Bayern trpa 8 golova...
7 19
Mostarac94
Moc barcelone hahahahahah, nije pomoglo ni +13 minuta ni cuveni Lewa
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi