I jutros haos zbog Ronalda i društva u Zenici, na kraju je napravljen potez bez presedana
Foto i Video:Dino Kurbegović

Brojni navijači skoro pa spavaju ispred hotela

I jutros haos zbog Ronalda i društva u Zenici, na kraju je napravljen potez bez presedana

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

U Zenici je sve spremno za večerašnju kvalifikacijsku utakmicu između Bosne i Hercegovine i Portugala.

Navijači već pristižu u ovaj dvorac, očekuje se paklena atmosfera. Velike su mjere sigurnosti, ali posebno zbog velikih zvijezda u selekciji Portugala.

Tu se prije svega misli na Cristiana Ronalda koji ima posebnu 'pažnju' i do kojeg je nemoguće doći. Djeca naše Bosne i Hercegovine su uspjela u ovoj utrci. zvijezda Edin Džeka i Miralem Pjanić.

U 12:30 Portugalci su planirali prošetati do Kamberović Polja, ali kada su ispred hotela Zenica vidjeli veliki broj ljudi, prije svega navijača Cristiana Ronalda, plan se promijenio.

Velik broj mladića im je mahao, no oni su izašli na terasu hotela i kratko pozdravili navijače koji su uživali u suncu.

Zanimljivo, jedan od navijača pokušao je odati počast Ronaldu, ali nije uspio. Sigurnost to nije dopustila.

Oglasi

U Zenici stoga vlada nevjerojatna euforija, ponajviše zbog Portugalaca, a njihovi navijači na sve načine ih pokušavaju vidjeti, napraviti popularni 'selfie', ili im to ne polazi za rukom.

Valja napomenuti da je Portugalce jučer na sarajevskom aerodromu dočekao veliki broj ljudi, ali nisu uspjeli napraviti uspomenu ili nešto slično.

Portugalci su u Zenicu otišli autobusom, ali su sinoć odradili trening na Bilin Polju. Respekt prema našoj reprezentaciji iskazali su u najavi utakmice, što je svakako za svaku pohvalu.

Portugalci su u Zenicu stigli rasterećeni, iako nema sumnje da žele upisati još jednu pobjedu i da će učiniti sve da nastave fantastičan niz, ali Cristiano Ronaldo se nada novim golovima.

Ono što je sigurno je da je izbornik Roberto Martinez napravio određene promjene u odnosu na momčad koja je nedavno slavila protiv slovačkog Porta 3:2 i potom osigurala plasman na Europsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Diogo Costa ili Nelson Semedo očekuju se kao starteri umjesto Cancele, dok će od prve minute na terenu opet biti Ruben Dias, no s njim će stoperski par činiti Gonlaco Inacio, a to je također promjena. Diogo Dalot ostaje u prvih 11.

Prema pisanju novinara portugalskog lista Record ponovno će igrati Bernardo Silva, a u prvih 11 ovaj put je i Ruben Neves. U veznom redu će igrati i Bruno Fernandes, Joao Felix startat će umjesto Rafaela Lea, a u napadu će, kao i protiv Slovačke, igrati Cristiano Ronaldo i Goncalo Ramos.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
niko nenavija za bosnu svi za portugal a kmeci se na vicu gigovica beusa stacenama i drzava ovo je sprdacina
1 3
ado1972
Ono kad se napališ da ćeš pobijediti sada Portugal, a izgubio si od Luksemburga, Islanda
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi