Imao je ogromna očekivanja od meča u Zenici, ali ga je Roberto Martinez razočarao odlukom

Španac mu ubio i zadnju nadu

Imao je ogromna očekivanja od meča u Zenici, ali ga je Roberto Martinez razočarao odlukom

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Portugala već je osigurala nastup na Euru u Njemačkoj naredne godine, pa će večeras igrati rasterećeno u Zenici.

Portugalci su slavili nad Slovačkom (3:2) i tako ovjerili nastup na Euru i bez pritiska igraju u Zenici protiv BiH, mada žele da nastave svoju sjajnu seriju, dok selektor Roberto Martinez namjerava srušiti rekord sa osmom uzastopnom pobjedom.

Ipak, očekuje se da će Martinez, svjestan kojim kvalitetom raspolaže, napraviti određene promjene u timu, pa će vrlo moguće zaigrati i neki igrači koji su bili rezerve ili u drugom planu.

Tome se nadao Toti Gomes, defanzivac Wolverhamptona, koji je očekivao da debituej u dresu Porutgala upravo na Bilinom polju, ali to se neće dogoditi.

Naime, Martinez ga je prekrižio i on nije uvršten među 23 fudbalera koji će večeras biti u rosteru za utakmicu sa BiH.

Oglasi

Ovja 24-godišnjak je po treći put u timu Roberta Martineza, ali i dalje nije upisao zvaničan nastup za Portugal. Morat će pričekati novembar s nadom da će mu španski stručnjak konačno dati šansu.

Bosna - Portugal je na rasporedu u 20.45 sati na stadionu Bilino Polje, u Zenici, a suditi će Turčin Halil Umut Meler.

Za razliku od Portugala, kojeg očekuju u novembru dueli sa Lihtenštajnom i Islandom, BiH je u teškoj situaciji i za sada daleko od Eura. Eventualnom pobjedom večeras mogal bi da dođe u situaciju da se bori za plasman na prvenstvo kroz grupe, dok u slučaju neuspjeha ostaje nada da će izabranici Save Miloševića u baražu Lige nacija doći do cilja.

Novi selektor, koji je debitovao u petak pobjedom nad Lihtentašjnom u Vaduzu, ne gubi nadu.

"Svako ima svoje planove i mi imamo planove, ali nismo situaciji da prijetimo, ali jesmo u situaciji da imamo nadu. Ovo vrijeme provedeno s momcima mogu reći da ćemo dati sve od sebe, imamo čime da se borimo. Momci su pokazali odnos i to je nešto što nam treba", rekao je Milošević na početku press konferencije i dodao:

"Portugal će možda ući manje opterećenje rezultatom, možda neće biti taj nivo. Ali, opet oni će igrati sigurno na pobjedu, gledat će da iskoriste svaku šansu i ako drugi igrači dobiju šansu. Oni žele osigurati savršene kvalifikacije i svjesni smo da će biti teško."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Vidjet ćemo na utakmici šta će biti, ali ja ću reći jednu bitnu stvar. Mi trebamo ići od utakmice do utakmice i gledati sebem bez obzira na snagu protivnika. Moramo biti i fizički i psihčki spremni u narednim utakmicama ako želimo da se nađemo na Evropskom prvenstvu."

Top Komentari

xX_Bosnian_Bull_Xx
Ako se vjeruje i bori sve se moze! Nisu vise od obicnog covjeka, moze se portugal dobiti ako se hoce i sve daju od sebe, oni ne zatvaraju kao drugi, rade presing u sredini ali protiv njih ss uvijek moze naci prostor za kontra napad!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi