Petev: Sretan sam do neba s ovim momcima

Reakcije nakon pobjede protiv Crne Gore

Petev: Sretan sam do neba s ovim momcima

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Zenici savladala Crnu Goru sa 1:0 u utakmici petog kola Lige nacija.

Ovim trijumfom naši momci su izborili plasman u Ligu A u narednoj sezoni Lige nacija i osigurali baraž za EURO 2024. godine, ako se ne plasiramo kroz kvalifikacije.

Pomenutom pobjedom došli smo i do drugog šešira pred žrijeb kvalifikacija za EURO 2024. godine što je svakako dobra pozicija.

Nakon utakmice na Bilinom polju komentar je dao selektor Ivaylo Petev.

"Rekao sam da će biti teška utakmica, jer je Crna Gora jaka reprezentacija sa iskusnim igračima. Svaka čast momcima, našem kapitenu za ovo što su odigrali.

Kolo prije kraja osigurali smo prvo mjesto. Pozdravljam sve navijače koji su bili uz nas. Sretni smo i nemamo šta više reći", rekao je Petev, zatim dodao:

"Imalu su Crnogorci igrački napredak u drugom poluvremenu, ali nije to bilo ništa značlajno. Kad su ušli novi igrači dobil ismo novu energiju. Imali smo 1:0 i svim snagama smo branili taj rezultat jer smo znali koliko je bitna utakmica. Imali smo šanse za drugi ili treći gol, ali rezultat je tu, to je najbitnije.

Ponavljam, Crnogorci su veoma jaka reprezentacija i ponosan sam na svoje momke. Normalno je da smo imali nekih sitnih propusta, intezitet nije bio lagan. Na kraju kad se završi pobjedom nema se šta puno dodati. Imamo neke gršeke koje moramo smanjiti, radimo da budemo što bolji, jednom je rezultat dobar, jednom nije, to je sve sport. Sretan sam do neba s ovim momcima."

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

O Rumuniji?

"Protiv Rumunije će neki novi momci dobiti šansu, bit će promjena, ali idemo u tu utakmicu ozbiljno, pobjeda je pobjeda i idemo od prve minute na novi trijumf."

Top Komentari

SarajFK
PRVIIIII!!!! U INAT DUSMANIMA!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti