Šehić nas spasio, još čekamo na pobjedu: Zmajevi ni protiv Crne Gore nisu slavili
FOTO: T. Hebib

Bez trijumfa skoro 20 mjeseci

Šehić nas spasio, još čekamo na pobjedu: Zmajevi ni protiv Crne Gore nisu slavili

H. Zilić

Na stadionu Grbavica u Sarajevu prijateljski meč odigrale su fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a konačan rezulat je glasio 0:0.

Crna Gora je bolje otvorila meč.

Tomašević je imao dvije dobre prilike. Prvo je zaprijetio u osmoj minuti, a u 11. minuti nakon kornera šutira glavom i pogađa prečku gola Šehića.

U 17. minuti šansa za našu selekciju, ali crnogorska odbrana blokira pokušaj Nalića.

Bećiraj je imao odličnu šasnu za goste u 23. minuti, no lopta odlazi pored našeg gola.

Tri minute kasnije Nalić u novoj prilici za Zmajeve, bez promjene rezultata.

Oglasi

Najbolja prilika za našu reprezentaciju u 31. minuti. Krunić sjajno šutira glavom, međutim golman Crne Gore odlično reaguje.

Igrala se 39. minuta, kada je Šehić spasio našu selekciju nakon greške odbrane.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo više uzbuđenja i na odmor se odlazi pri rezultatu 0:0.

U nastavku crnogorci su krenuli bolje. U 54. minuti dobar napad gostiju, Savićević je ubacio, ali Milošević kasni na centaršut.

U 66. minuti velika šansa za Crnu Goru. Haškabanović je šutirao, međutim lopta odlazi pored gola Ibrahima Šehića.

Oglasi

Pet minuta kasnije Šehić spašava Zmajeve nakon pokušaja Jankovića i Osmajića.

Do kraja meča nije bilo puno uzbuđenja tako da je i drugi duel ove dvije reprezentacije završen bez golova rezultatom 0:0.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine skoro 20 mjeseci ne zna za trijumf, a posljednje slavlje smo imali 18.11.2019. godine kada smo savladali Lihtenštajn sa 0:3.

BiH - CRNA GORA 0:0

BOSNA I HERCEGOVINA: Šehić, Hadžikadunić, Ahmedhodžić (Danilović 84'), Jovičić, Todorović (Gazibegović 64'), Krunić, Hadžiahmetović, Beširović (Sadiković 54'), Ćivić, Nalić (Menalo 84'), Demirović (Prevljak 64').

CRNA GORA:Dragojević, Simić, Martinović, Tomašević, Kosović (Raičković 75'), Savićević (Janković 65'), Vukčević, Vešović (Vučić 76'), Jovović (Osmajić 65'), Bećiraj (Milošević 46'), Hakšabanović (Ivanović 80').

Promo

Top Komentari

zvjezdan10
Od Nalića najmanje očekivao a jedino on je igrao nešto naprijed ,odličan igrač. Šehić igrač utakmice.
46 1
Edberg
Od ovih momaka sam očekivao više.
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi