Izabranici Dubravka Orlovića preokrenuli 0:2 protiv Crne Gore i slavili, ali EURO ostaje samo san

Pobjeda U-19 selekcije

Izabranici Dubravka Orlovića preokrenuli 0:2 protiv Crne Gore i slavili, ali EURO ostaje samo san

Eldar Ganibegović

Za kraj elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon preokreta je slavila protiv Crne Gore rezultatom 3:2.

Već u prošlom kolu nakon remija 2:2 s Norveškom, a nakon poraza od Izraela, bilo je jasno da juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine neće na EURO i da će meč s Crnom Gorom biti samo za prestiž.

I dok je Norveška stigla do pobjede protiv Izraela i plasmana na EURO, naša selekcija ostvarila je prvu pobjedu i i na taj se način se s četiri boda oprostila od elitnog kruga kvalifikacija.

Naša selekcija je jako loše otvorila meč. Već u 10. minuti Crna Gora preko Perovića dolazi do prednosti.

Selektor Dubravko Orlović pravi dvostruku promjenu u 34. minuti. Umjesto Ljukovca i Marsela Zrnića na teren šalje Zahirovića i Kozinu.

Međutim, samo deset minuta kasnije Crnogorci dolaze do novog pogotka. Vasilije Adžić po drugi put asistira, a za 2:0 pogađa Mrvaljević.

Oglasi

Uvođenje Čambera i Beganovića u 46. minuti bio je pun pogodak. Čamber je zajedno s Bejdićem kreirao akciju koju u gol u 52. minuti pretvara Zahirović.

Do izjednačenja naša selekcija dolazi u 69. minuti. Strijelac je bio Muharemović i to iz slobodnog udarca.

Igrala se 82. minuta kada smo vidjeli potpuni preokret. Čamber je asistent, a Zahirović svojim drugim golom donosi tri boda našoj selekciji. 

Oglasi

Nije tako Dubravko Orlović uspio da po prvi put odvede U-19 selekciju Bosne i Hercegovine na EURO, no treba istaći da je u ovom uzrastu to i najteže, jer samo sedam pobjednika grupa elitne runde, pored domaćina turnira, učestvuje na prvenstvu. 

Iz ove generacije sigurno ima fudbalera koji se izdvajaju i obećavaju. U prvom redu tu su kapiten Kovač, zatim Čamber, Bejdić, Marčetić, a danas se svakako izdvojio i sjajni Zahirović. 

Elitna runda kvalifikacija za EURO, U19, 3. kolo:

Crna Gora - Bosna i Hercegovina 2:3

Crna Gora: Krijestarac, Lečić, Roganović, Tomašević, Maraš, Bulatović, Medojević, Radojević, Perović, Mrvaljević, Adžić.

Bosna i Hercegovina: Šutković, Muharemović, Duraković, Mustafić, Zrnić, Hamzić, Kovač, Puce, Ljukovac, Samardžija, Bejdić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi