BiH dobila novog reprezentativca: Bojan Nastić stekao pravo nastupa!

Stigla potvrda od FIFA-e

BiH dobila novog reprezentativca: Bojan Nastić stekao pravo nastupa! · Ekskluzivno

Fudbaler belgijskog Genka Bojan Nastić uspješno je promijenio sportsko državljanstvo i u budućnosti će nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, saznaje SportSport.ba.

Riječ je o 23-godišnjem fudbaleru koji igra na poziciji lijevog beka i koji je u prošlosti nastupao za sve omladinske selekcije Srbije. 

Međutim, Nastić koji je rođen u Vlasenici nikada nije krio želju da zaigra za BiH, što je prije nešto više od mjesec dana izjavio u intervjuu za SportSport.ba.

"Moja želja da igram za rodnu zemlju nikada nije bila upitna. To sam uvijek govorio, a to je došlo i do selektora Prosinečkog, koji me je kontaktirao i obavili smo jedan otvoren razgovor. Na meni je sada da promijenim sportsko državljanstvo, pružam dobre partije i onda nije isključeno da već u maju budem dio reprezentacije. To bi bilo odlično", rekao je tada Nastić.

Bojan Nastić je karijeru počeo u Vojvodini, odakle je na ljeto 2016. godine prešao u belgijski Genk. Ove sezone je u Jupiler ligi sakupio 11 nastupa i upisao je jednu asistenciju.

Moguće je da Nastić za BiH debituje već na prijateljskoj utakmici sa Crnom Gorom, koja se 28. maja igra u Zenici. Njegovu promjenu sportskog državljanstva odobrila je FIFA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi