Genk bolji od Anderlechta, Nastić asistirao

Belgijska liga

Genk bolji od Anderlechta, Nastić asistirao

Genk je u sklopu 5. kola play-off faze slavio na domaćem terenu protiv Anderlechta rezultatom 2:1.

Večeras je Genk bio bolji rival i u svim segmentima je nadigrao Anderlecht, a ovaj trijumf je plavo-bijele vratio u trku za play-off za plasman u Evropsku ligu.

Do prednosti Genk je stigao već u drugoj minuti kada je Bojan Nastić majstorski prošao po lijevoj strani i zavrnuo loptu, koju je iskoristio tamnoputi Ndongala i matirao golmana gostiju za vodstvo od 1:0.

U 20. minuti Anderlecht je uzvratio preko Markovića, a rezultat 1:1 je bio aktivan sve do 59. minute, kada je Genk preko Trossarda došao ponovo do prednosti. To je ujedno bio i posljednji gol na meču.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Nastić, koji će u budućnosti braniti boje reprezentacije BiH, odigrao je cijeli meč za Genk i u 76. minuti je zaradio javnu opomenu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti