Sreća nam je okrenula leđa: Hrabri bh. fudbaleri u 92. minuti poraženi od Francuske

Šteta

Sreća nam je okrenula leđa: Hrabri bh. fudbaleri u 92. minuti poraženi od Francuske

Edmir Škorić

U trećem kolu kvalifikacija za U21 Euro 2025. Bosna i Hercegovina je na Grbavici dočekala reprezentaciju Francuske i na kraju u nadoknadi sudijskog vremena ostala bez velikog boda (1:2).

Sastav Francuske predvođen mladim zvijezdama PSG-a, Chelseaja, Lillea, Lyona... imao je ulogu velikog favorita, ali ekipa koju s klupe vodi legendarni Therry Henry nije se proslavila na najljepšem stadionu u BiH, mada je uz malo sreće na kraju došla do velike pobjede.

Bh. momci nisu se uplašili rivala, štaviše igrali su hrabro od samog početka i već u 11. minuti imali dobru šansu. Bašić je ubacio iz slobodnog udarca, a Muharemović iz neposredne blizine šutira i lopta odlazi malo pored gola Francuske.

U 23. minuti tri na jedan kontra bh. fudbalera, Čavić je pokušao da šutira s centra i samo dodao loptu golmanu Restesu, a imao je dva slobodna saigrača i definitivno je upropastio idealnu šansu.

Poveli smo u 28. minuti. Usamljeni Admir Bristrić je "izmislio" gol. Prvo je njegov udarac odbranio francuski golman, a onda je iz drugog pokušaja zatresao mrežu protivnika.

Oglasi

Nažalost, radost je trajala samo četiri minute. Barcola je s lijeve strane prizemno centrirao, a Cerki pogodio za 1:1.

U nastavku je Cerki dobro prijetio Šahinoviću, potom dobar prodor i udarac Akliouchea, ali je i to odbranio talentovani golman Sarajeva. U 81. minuti velika šansa za Francusku, a Šahinović brani. Prvo je zaustavio jedan prizeman udarac, a onda uhvatio i centaršut.

Izgledalo je da ćemo napokon doći do prvog boda, a onda hladan tuš u 92. minuti. Rezervista Kalimuendo zabija na ubačaj s desne strane i donosi Trikolorima trijumf. U 96. minuti je Doue dobio drugi žuti karton, morao je ranije pod tuš, ali nije to ništa značilo za konačan rezultat.

Slijedi nam gostovanje na Kipru gdje možemo računati na tri boda, a ako dođemo do njih, uključićemo se barem malo u trku za prve dvije pozicije u grupi. Taj meč igra se 17. oktobra.

Trenutno tabela izgleda ovako - Slovenija ima šest, Francuka i Austrija po četiri, Kipar jedan, a BiH i dalje bez boda.

BiH - Francuska 1:2 (Bristrić 28/ Cherki 32, Kalimuendo 92)

Bosna i Hercegovina: Šahinović; Karić, Muharemović, Šušić, Šuta; Sučić, Bašić; Omerović, Čavić, Buljubašić; Bristrić.

Francuska: Restes; Merlin, Magassa, Yoro, Sildillia; Lepenant, Ugochukwu, Zaire-Emery; Cherki, Barcola, Wahi.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
luzeri
2 2
BosanskaSvedska
Glavu gore Nasi, ima ih gori, 9-1 na primjer
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi