Spremao osvetu, ali ništa od toga: Santos je jednu od najgorih trenerskih noći imao u Zenici
Fernando Santos je vodio Grčku kada je 2013. godine poražena s 3:1 na Bilinom polju.

Pape i Zmajevi ga uništili

Spremao osvetu, ali ništa od toga: Santos je jednu od najgorih trenerskih noći imao u Zenici

E. Ganibegović

Nakon ispadanja od Maroka u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva Fernando Santos dobio je otkaz na klupi Portugala i ova reprezentacija je sada bez selektora, nešto više od tri mjeseca do početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

On je napravio velike stvari s ovom reprezentacijom. Osvojio je Evropsko prvenstvo i Ligu nacija, no titula prvaka svijeta ostala je samo san.

Portugal je jedan od protivnika reprezentaciji Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za EURO u Njemačkoj, te se tako Santos ponovo trebao suočiti protiv Zmajeva, ali od toga nema ništa, barem za sada.

Prije Portugala, Santos je bio selektor Grčke, jednog od najvećih i najčešćih rivala Bosne i Hercegovine kroz historiju.

Sa Helenima smo, za njegova mandata, igrali u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu i tog perioda se rado prisjećamo.

U trećem kolu smo osvojili zlata vrijedan bod u Atini protiv Grčke (0:0), a onda su prvaci Evrope iz 2004. godine gostovali u Zenici u petom kolu u martu 2013. godine.

Oglasi

Znalo se da ako zahuktali Zmajevi tu ostvare pobjedu da su vrata Brazila otvorena, a Safet Sušić je doslovno taktički uništio Fernanda Santosa, te su Zmajevi odigrali jednu nezaboravnu utakmicu.

Ostvarili smo pobjedu od 3:1 u utakmici u kojoj smo apsolutno dominirali od prve do devedesete minute. Džeko je bio strijelac dva gola, a Ibišević jednog.

Grci su preko Gekasa stigli do počasnog gola tek u trećoj minuti sudijske nadoknade. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vodio je Santos Grčku protiv Bosne i Hercegovine i 2011. godine u prijateljskoj utakmici kada je na Koševu bilo 0:0, te je naš tim jedan od četiri tima protiv kojih je klub ili reprezentaciju vodio tri ili više puta, a da nije ostvario pobjedu. "Mrlja" su mu još Zenit, Porto i Španija.

Ne bismo imali ništa protiv da se ta tradicija nastavila i u kvalifikacijama u kojima je Portugal veliki favorit za prvo mjesto, no sada nam ostaje da sačekamo i vidimo ko će biti novi selektor ove reprezentacije.

Top Komentari

K79
konačno ga otjerase ne mogu da vjerujem hahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi