Zanimljiva odluka Islanđana pred duel u Zenici
FOTO: EPA

Možda i logičan potez

Zanimljiva odluka Islanđana pred duel u Zenici

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine naredne sedmice otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo utakmicom u Zenici protiv selekcije Islanda. Nakon toga u nedjelju nas očekuje duel protiv Slovačke.

Island je neugodna selekcija iako je sna snazi velika smjena generacija.

Nije to ni približno onaj Island koji je 2016. i 2018. igrao dva velika takmičenja, ali posjeduju određenu disciplinu veoma su opasni i moramo maksimalno ozbiljno dočekati ovaj duel.

Islanđani su se odlučili na zanimljiv potez uoči mečeva protiv Bosne i Hercegovine i Lithenštajna na startu kvalifikacija.

Selektor Arnar Vidarsson odlučio je da se ekipa okupi u Njemačkoj.

Rezervisali su jedan kamp gdje će se okupiti i trenirati, zatim ide odlazak u Zenicu pa povratak i pripreme za meč sa Lihtenštajnom koji je u blizini Njemačke jer su Islanđani u oba duela gosti.

Oglasi

Put sa dalekog Islanda je dug i sigurno da bi u ovom tempu izmorio igrače i pitanje kako bi se uskladili tako da je odluka da Njemačka bude baza za naredne mečeve nekako i logična.

Na spisku reprezentacije Islanda za duele protiv Bosne i Hercegovine i Lihtenštajna nalaze se 24 imena, a također Vidarsson je dodao na dodatni spisak još petoricu igrača ukoliko dođe do neki povreda.

Golmani: Patrik Sigurdur Gunnarsson (Viking FK), Runar Alex Runarsson (Alanyaspor), Elias Rafb Olafsson (Midtjylland).

Odbrana: Daniel Leo Gretarsson (Slas Wroclaw), Aron Einar Gunnarsson (Al Arabi), Sverrir Ingi Ingason (PAOK), Aron Elis tharndarson (Odense), Hordur Magnusson (Panathinaikos), David Olafsson (Kalmar).

Vezni red: Victor Palsson (DC United), Alfons Sampsted (Twente), Mikael Anderson (AGF), Isak Johannesson (Kopenhagen), Porir Helgason (Lecce), Arnor Traustason (Norrkoping), Stefan Thordarson (Silkeborg IF), Arnor Sigurdsson (Norkoping), Jon Thorsteinsson (OH Leuven), Mikael Ellertsson (Venezia), Johann Gudmundsson (Burnley).

Napad: Alfred Finnbogason (Lyngby), Andri Lucas Gudjohnsen (Norkoping), Saevar Magnusson (Lyngby).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na dodatnom spisku u slučaju povreda nalaze se još: Hjortur Hermansson (Pisa), Gudmundur Thorarinsson (OFI), Dagur dan Thorhallsson (Orlando City), Nakvi Thorisson (Beerschot), Sveinn Aron Gudjohnsen (Elfsborg).

Podsjećamo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Islanda će se igrati u četvrtak 23. marta na Bilinom polju s početkom u 20:45 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti