A šta čekaju Izrael i Island?

Ne oglašavaju se

A šta čekaju Izrael i Island?

Eldar Ganibegović

Agresija Rusije na Ukrajinu ostavlja mnoge posljedice za sport, a naročito za samu Rusiju.

Fudbalska reprezentacija ove zemlje za ovu godinu trenutno ima zakazanih sedam utakmica uz mogućnost igranja još jedne, one finalne baražne za Svjetsko prvenstvo, ako se ista i izbori.

Za 24. mart zakazan je polufinalni duel protiv Poljske, a 29. bi igrali finale na domaćem terenu protiv pobjednika duela između Češke i Švedske.

Ipak, jasno je da od toga neće biti ništa, barem ne onako kako je prvobitno planirano. 

Reprezentacije Poljske, Švedske i Češke jasno su zauzele stav da ne žele igrati protiv Rusije, a FIFA im je djelimično izašla u susret. izrekavši Rusiji sankcije u vidu toga da mogu igrati samo pod nazivom "Fudbalski savez Rusije", bez svoje himne, navijača, zastave i samo na neutralnom terenu.

Po dvije zakazane utakmice u Ligi nacija, koja će se igrati u septembru i junu mjesecu, Rusija ima protiv selekcija Albanije, Izraela i Islanda.

Također, Ministarstvo vanjskih poslova Albanije objavilo je da ni u jednom sportu nema namjeru igrati protiv Rusije, sve dok traje agresija na Ukrajinu.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Albanija neće učestvovati ni u kakvim sportskim takmičenjima s Ruskom Federacijom do kraja ukrajinske okupacije", riječi su ministra vanjskih poslova Albanije, Olte Xhacke.

A šta čekaju Izrael i Island?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi