Vidarsson nakon poraza od Zmajeva: "BiH je bila bolja, ali kvalifikacije su tek počele"

Islanđani poraženi u Zenici

Vidarsson nakon poraza od Zmajeva: "BiH je bila bolja, ali kvalifikacije su tek počele"

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je pobijedila Island na Bilinom polju u Zenici u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nakon utakmice održana je press konferencija, a na istoj pojavio se selektor gostujuće reprezentacije Arnar Vidarsson koji je otkrio svoje impresije nakon večerašnjeg poraza od BiH sa 3:0.

"Uvijek je razočaravajuće izgubiti, željeli smo doći ovdje i ostvariti dobar rezultat u prvom meču kvalifikacija jer je uvijek bolje startati s dobrim rezultatom, ali to nismo uspjeli. Protivnik je bio jači od nas, ali kvalifikacije nisu završene nakon jedne utakmice".

"Imamo još deset mečeva i vjerujemo da možemo igrati bolje. Najvažnije je da učimo na greškama, idemo dalje i mislima smo već na narednom meču. No, naravno da je uvijek loše izgubiti", rekao je Vidarsson na početku press konferencije.

Da li vas je bh. reprezentacija iznenadila večeras i koji igrač vas je posebno ostavio utisak na vas večeras?

"Nisam iznenađen jer sam gledao sve utakmice BiH iz prošle godine, znali smo da imate dobru reputaciju i rezultate kući. Ne možete osvojiti grupu u Ligi nacije samo uz sreću, znali smo da imate dobru ekipu i kvalitet. Znali smo da ste jaki, pogotovo kod kuće. Htjeli smo da mi igramo bolje i razočarani smo što smo podbacili u tom segmentu. Što se igrača tiče nikada ne komentarišemo posebno neke individualce", dodao je.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Da li vam je poremetilo planove i taktiku to što Edin Džeko nije igrao večeras?

"Nije. Uvijek spremamo utakmice kao da ćemo igrati protiv vašeg najjačeg tima. Ako ne igra neko važan i onaj koji je zamjena znamo da će dati maksimum na terenu. Nije nas to poremetilo, to je dio fudbala i morate se prilagoditi svemu. Večeras nismo pratili naš plan igre i dogovor i u tome smo podbacili", kaže Vidarsson na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi