Hladan tuš za sve Islanđane koji žele gledati utakmicu sa Bilinog polja

Neobična odluka

Hladan tuš za sve Islanđane koji žele gledati utakmicu sa Bilinog polja

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina kvalifikacije za Evropsko prvenstvo otvara susretom protiv Islanda. Meč počinje za nešto više od dva sata na Bilinom polju. 

Očekuju se da tribine zeničkog hrama fudbala budu odlično popunjene na prvoj utakmici Zmajeva pod vodstvom novog-starog selektora Faruka Hadžibegića.

Protivnik je svakako nezgodan, disciplinovana skandinavska selekcija koja je prije nekoliko godina bila nagazna mina za mnogo bolje reprezentacije i od Bosne i Hercegovine.

Fudbal na Islandu je doživio naglu ekspanziju i sve je popularniji te će sigurno i utakmica protiv BiH biti interesantna lokalnoj javnosti.

Interesantno da se utakmica na Islandu neće moći pratiti na nacionalnoj frkvenciji te će se morati platiti određeni iznos novca.

Naime, prava na prijenos utakmica reprezentacije Islanda ima streaming platforma Viaplay koja je već odredila cijenu za gledanje susreta sa Bilinog polja.

Oglasi

Svi Islanđani koji budu zaintersovani da prate susret BiH - Island će morati platiti 20 eura, odnosno oko 40 KM.

Radi se o cifri koja je nešto već od cijene ulaznica za samu utakmicu koje je ranije odredio NFSBiH.

Kao što je poznato cijene karata su iznosile 30 KM (tribina zapad), 25 KM (istok), 20 KM (jug i sjever).

Inače, tokom dana u Zenici nije i bilo prevelike euforije zbog utakmice, možda i zato što je radni dan, ali nema sumnje kako se meč bude bližio da će atmosfera postajati bolja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Susret počinje u 20:45. Glavni sudija meča je Litvanac Donatas Rumšas. Pomoćnici su također iz ove zemlje, a to su Aleksandr Radius i Dovydas Sužiedelis. Četvrti sudija je Robertas Valikonis.

U VAR sobi smješteni su poznati italijanski suci Paolo Valeri i Daniele Doveri.

Top Komentari

plemic
šta je tu čudno, koliko nas u bih plaća SK i ARENU, extra uz redovnu predplatu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi