Navijači rekli svoje - Bosna i Hercegovina apsolutni favorit protiv Islanda!

Anketa na stranici UEFA-e

Navijači rekli svoje - Bosna i Hercegovina apsolutni favorit protiv Islanda!

E. Ganibegović, foto: D. Kurbegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras duelom protiv Islanda otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se 2024. godine održati u Njemačkoj.

Navijači Bosne i Hercegovine nakon uspješno odrađenog ciklusa u Ligi nacija i povratka u elitnu diviziju optimistično dočekuju večerašnji susret i sve osim pobjede bilo bi razočarenje.

Međutim, selektor Faruk Hadžibegić na jučerašnjoj press konferenciji još jednom je odlučio da izbjegne reći da smo favoriti u večerašnjem duelu, iako to jesmo po svim parametrima.

"Ne bih se složio da smo mi favoriti. Reći ću vam da smo favoriti kada ih i ako pobijedimo. Imam poštovanje prema kolegama i svima koji rade. Kada govorimo o Islandu od prije 15 godina, govorili bi drugim terminima. Imam respekt prema toj ekipi. Želim skrenuti pažnju publici i mojim momcima na važnost susreta i rezultata.

Želja nam je svima da odemo na EP, imamo mogućnost prvo i drugo mjesto, imamo i taj baraž, a ja namjerno uzimam taj rizik i govorim da želimo da budemo prvi s deset pobjeda, ali ni u jednom momentu ne kažem da ćemo ih pobijediti.

Mi možemo imati želje, ima i protivnik želje. Oni su imali prijateljske utakmice u januaru i februaru kada mi nismo imali što dovoljno govori o tome da su oni ozbiljno ovo shvatili", kazao je selektor Hadžibegić.

Oglasi

Ako se pogledaju parametri kao što su klubovi u kojima reprezentativci i jedne i druge države igraju, cijene igrača, domaći teren, plasman na FIFA-inoj rang listi, kvote u kladionicama, ali i forma u posljednjim takmičarskim utakmicama, jasno je da smo mi večeras favoriti. 

Još jedna potvrda toga da smo favoriti jeste i mišljenje navijača. Na stranici UEFA-e stoji anketa u kojoj mogu glasati apsolutni svi i prema njoj Zmajevi su apsolutni favoriti u večerašnjem duelu.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Našoj selekciji su čitaoci portala UEFA.com dali 78% šanse za pobjedu (do trenutka objave ovog članka), 15% učesnika u anketi smatra da će biti neriješeno, dok Islandu daju šanse od samo 7%. 

Utakmica je na rasporedu od 20:45, a nadamo se da ćemo se nešto manje od dva sata kasnije svi zajedno radovati prvoj pobjedi u kvalifikacijama i u dobrom raspoloženju prekosutra krenuti za Slovačku. 

Top Komentari

Drakula
Hajmo Island pokazite im da su u rangu san marina i malte!
2 2
Brazuka
Na slici ovaj što je platio poziv. E to je naša bih. Sretno Island večeras
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi