BiH ispala iz A divizije

U20 selekcija ispala u niži rang

BiH ispala iz A divizije

M. Šljivak

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ispala je iz A divizije. U današnjem meču za razigravanje od 13. do 16. mjesta, naša selekcija je izgubila od Litvanije rezultatom 80:77.

Iako je naša selekcija većim dijelom utakmice imala rezultatsku prednost, na kraju je Litvanija ostvarila pobjedu i boriće se za preostalo mjesto u A diviziji protiv pobjednika meča izmeđzu Turske i Holandije.

Imala je naša selekcija odličnu prednost na ulasku u posljednju dionicu. Bilo je plus šest (61:55), ali su u završnoj dionici odigrale dosta slabo.

Litva je preuzela vodstvo u samom finišu. Igralo se potom koš za koš, ali u samoj završnici dobra odbrana naših rivalki je presudila i one se još uvijek mogu nadati opstanku, dok naša selekcija napušta društvo najboljih selekcija Evrope.

Juskaite sa 25 i Meskonyte sa 20 poena su predvodile Litvaniju do pobjede, dok je Jovana Marković na drugoj strani imala 19 poena i 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi