BiH ispustila pobjedu u finišu i remizirala sa Crnom Gorom
Hasić je danas bio strijelac gola za BiH, koji na kraju ipak nije bio dovoljan za novu pobjedu domaće selekcije

Prijateljska utakmica juniorskih selekcija u Zenici

BiH ispustila pobjedu u finišu i remizirala sa Crnom Gorom

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Juniorske nogometne selekcije BiH i Crne Gore danas su odigrali i drugi prijateljski meč u Trening centru N/FSBiH u Zenici. Na kraju je bilo 1:1, što je realan odnos snaga gledajući kako se utakmica danas odvijala.

Selektori BiH i Crne Gore danas su od početka malo izmiješali ekipe u odnosu na utakmicu u utorak. Prvu šansu na utakmici imala je domaća selekcija, Ajdin Hasić u 6. minuti s oko 20-tak metara, ali njegov udarac zaustavio je gostujući golman. Ništa se bitno nije dešavalo do 30. minute kada u sjajnoj akciji, Andrej Đokanović prima loptu na ivici kaznenog prostora, ali njegov završni šut nije bio precizan, lopta je završila malo iznad gola.

Novu priliku za gol BiH je imala u 40. minuti, kada je nakon kornera najviši u skoku bio Stanić, ali njegov udarac s gol linije izbacuje jedan od igrača gostujuće selekcije. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova 0:0.

Na početku drugog poluvremena, oba selektora izvršila su po četiri izmjene, tako da je bilo jasno da će u drugom poluvremenu svi igrači i jedne i druge selekcije dobiti šansu za igru. U 50. minuti prvi pokušaj gostujuće ekipe, Ivan Bojović prošao je po desnoj strani, te sjajno centrirao na peterac, ali domaći golman u posljednji čas interveniše ispred gostujućih napadača. U 53.minuti dobra šansa za Amara Jašarevića, ali njegov šut iskosa s desne strane brani Sergej Joksimović.

U 55.minuti domaćini su poveli, jedna duga lopta Ajdina Hasića preletjela je domaću odbranu i golmana, koji je bespotrebno izletio na 30-tak metara, lopta nije nikoga dirala, te su domaćini na nevjerovatan način poveli rezultatom 1:0.

U 68. minuti gosti prijete preko Veljka Radenovića, ali domaći golman na mjestu. Gosti su imali terensku nadmoć, te su pokušali svim silama da postignu gol i stignu do izjednačenja. Samo minut kasnije sjajan slobodnjak kapitena gostiju Petra Vukčevića, kojeg još jednom sjajno zaustavlja Šušak. U 71. minuti prilika za domaće, Hasić je sjajno prošao po lijevoj strani, ubacio u peterac, a ispred Hasanbegovića sjajno interveniše gostujući golman.

Do kraja utakmice gosti su sve više pritiskali domaćina, a to im se isplatilo u 88. minuti, kada nakon jednog prekida Novak Vuković s pet metara glavom pogađa za 1:1.

To je ujedno bio i konačni rezultat utakmice, tako da je nakon pobjede u utorak rezultatom 1:0, danas selekcija BiH remizirala protiv Crne Gore.

Juniorska selekcija BiH u narednom periodu odigrat će još nekoliko prijateljskih utakmica, a već narednog mjeseca snage će odmjeriti protiv Češke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi