Đokanović: Protiv Crne Gore se želimo što bolje uigrati, ali i ostvariti dobre rezultate
Đokanović je jedan od aduta selektora Muse kada je u pitanju ova generacija nogometaša, a ovaj defanzivni veznjak vjeruje da ova skupina igrača može u narednim kvalifikacijama ispuniti cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo

Veznjak Sarajeva i juniorske reprezentacije BiH

Đokanović: Protiv Crne Gore se želimo što bolje uigrati, ali i ostvariti dobre rezultate

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Juniorska nogometna reprezentacija BiH sutra igra prvu od dvije dogovorene prijateljske utakmice protiv Crne Gore. Utakmice će biti odigrane u Trening centru N/FSBiH u Zenici.

Ova dva meča svakako će poslužiti selektoru da isproba neke nove igrače, koji su pozvani, a koji ranije nisu bili na spisku. Standardni član juniorske selekcije, defanzivni veznjak Sarajeva Andrej Đokanović jedan je od najboljih igrača ove selekcije.

Ovaj nogometaš koji je upisao i prve minute u seniorskoj konkurenciji očekuje od dvije utakmice protiv Crne Gore da posluže svrsi, što je i kazao u razgovoru za SportSport.ba

"Svakako da će nam dobro doći ove dvije utakmice da vidimo na kojem smo nivou, da testiramo svoje kvalitete, ali i kvalitete novi igrača koji su pozvani, siguran sam da će ih dosta opravdati poziv. Nadamo se dobrom rezultatu u ove dvije utakmice, sigurno da bi nam pobjede donijele dosta toga pred naredne mečeve i izazove ove selekcije. Trebamo se svakako što bolje uigrati, zato i služe ove utakmice. Sutra igramo protiv Crne Gore, koja je čvrsta ekipa, igrali smo nedavno protiv njih i pobijedili, ali ovo će biti mislim drugačije utakmice, ipak mislim da smo kvalitetniji, bez obzira na izostanak dosta igrača" ističe Đokanović.

Ova selekcija juniora može se plasirati na veliko takmičenje

"Mislim da je ovo dobra generacija u kadetskom uzrastu smo igrali na Evropskom prvenstvu, imamo kvalitet siguran sam. Nadam se da će to biti prevaga u narednim kvalifikacijama, te da ćemo ispuniti naš zajednički cilj, a to je odlazak na Evropsko prvenstvo", kazao je za SportSport.ba Andrej Đokanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi