Nogometaš zagrebačkog Dinama najmlađi je nogometaš među pozvanim igračima, ali to ga nije zaustavilo da u prvom nastupu za juniorsku selekciju postigne gol i to na sjajan način

Andrija Drljo strijelac sjajnog gola protiv Crne Gore

Najmlađi na spisku odlučio pobjednika: "Nadam se da sam iskoristio povjerenje selektora"

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Zenici rezultatom 1:0 savladala selekciju Crne Gore.

Strijelac jedinog gola na utakmici bio je 16-godišnji Andrija Drljo, koji je na početku drugog poluvremena dobio šansu za igru, te je iskoristio na pravi način.

Drljo je sjajnim golom sa 18 metara matirao gostujućeg golmana, što se na kraju ispostavilo za pobjedu reprezentacije BiH protiv Crne Gore.

Nakon utakmice, ovaj mladi nogometaš podijelio je impresije za SportSport.ba o svome prvom nastupu za juniorsku selekciju.

"Jako sam zadovoljan utakmicuom, trener mi je dao šansu u drugom poluvremenu i vjerujem da sam je iskoristio jer stvarno nisam očekivao poziv, budući da sam ja mlađi, odnosno što igram za kadete. Ipak nakon poziva i današnje utakmice svakako da sam presretan" ističe Drljo.

Postigao je prelijep gol na kraju za pobjedu, a svojom  današnjom igrom sigurno će u četvrtak početi utakmicu od početka.

"Lopta mi je lijepo došla na moju lijevu nogu i završio sam akciju golom. U četvrtak igramo još jednu utakmicu protiv Crne Gore, očekujem da počnem utakmicu i da što bolje odigram kako bi dobio ponovo poziv, ipak ja sam ovdje najmlađi igrač i trebam da se dokazujem na svakom okupljanju, ali i na utakmicama", kazao je za SportSport.ba mladi nogometaš kadetske i juniorske reprezentacije BiH, te igrač zagrebačkog Dinama

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi