BiH sjajnim golom Drlje pobijedila Crnu Goru
Drljo je ušao u drugom poluvremenu i sjajnim golom odlučio pobjednika današnje utakmice

Prijateljska utakmica juniorskih selekcija u Zenici

BiH sjajnim golom Drlje pobijedila Crnu Goru

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Danas je u Trening centru N/FSBiH u Zenici odigran prva od dvije dogovorene prijateljske utakmice između juniorskih nogometnih reprezentacija BiH i Crne Gore. Danas je uspješnija bila domaća selekcija, koja je slavila minimalno 1:0.

Domaća selekcija je u duel ušla bez više od polovine standardnih reprezentativaca, koje klubovi nisu pustili na ovo okupljanje ili su neki povrijeđeni poput Memića, Memiševića i Nikolića.

Po veoma hladnom i kišovitom vremenu pred oko 100 gledatelja, bolje su meč otvorili gosti iz Crne Gore, koji su u 9.minuti imali i prvu šansu na utakmici. Napadač gostiju Ivan Vukčević s oko 15 metara s desne strane sjajno je šutirao, a domaći golman sjajno je odbranio njegov udarac. Ništa se nije događalo do 24.minute, kada je sjajnu šansu za BiH imao Andrej Đokanović, izašao je sam pred golmana Crne Gore, koji je sjajnim refleksom spasio gol gostiju. Do kraja prvog poluvremena i pored toga što je domaća selekcija imala više od igre nije došlo do promjene rezultata, tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Već na poluvremenu domaći selektor Slaven Musa u svlačionici je ostavio četvoricu igrača, što je bilo jasno da će u drugom poluvremenu svi igrači dobiti šansu. Ništa se nije događalo do 58. minute kada rezervista Andrija Drljo postiže sjajan gol udarcem s oko 20 metara u gornji lijevi ugao za vodstvo BiH rezultatom 1:0.

Do kraja utakmice gosti su pokušali da izjednače, ali domaća odbrana bila je na nivou, tako da je utakmica završena minimalnom pobjedom izabranika Slavena Muse.

Naredni meč ovih selekcija je u četvrtak u Trening centru s početkom u 11 sati.

BiH-Crna Gora 1:0 (Drljo)

BiH: Kačavenda, Hasić, Arsić, Mujić, Đokanović, Hasanbegović, Barišić, Anić, Radonja, Stanić i Muratović. Još su igrali:Ibrahimbegović, Drljo, Miljković, Habibović, Ramusović, Jašarević, Kovačević, Mujanović i Kujundžić. Selektor: Slaven Musa.

Crna Gora: Joksimović, Pupović, Milikić, Vuković, Račić, Vukotić, I. Vukčević, P.Vukčević, Gašević, Osmanović i Janjić. Još su igrali: Drinčić, Mudreša, Bojović, Radenović. Selektor: Milorad Peković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti