Godina za zaborav: Italija slavila na Grbavici, BiH niže poraze
Nemoć Zmajeva se nastavlja

Liga nacija

Godina za zaborav: Italija slavila na Grbavici, BiH niže poraze

E. Škorić, foto: T. Hebib

Nogometna reprezentacija BiH večeras je na Grbavici poražena od Italije s 2:0 u meču 6. kola Lige nacija.

Tako su izabranici Dušana Bajevića ostali na dnu grupe u Ligi A Lige nacija i naredne sezone će igrati u Ligi B, a 2020. godinu okončat će bez ijedne pobjede. Posljednja pobjeda ostvarena je prije tačno godinu dana protiv Lihtenštajna (3:0).

Nakon poraza od Irana u prijateljskom meču i Nizozemske u Ligi nacija, negativan niz je nastavljen večeras na Grbavici protiv Italije, koja nije bila u punom sastavu, kao što naravno nije bila ni naša reprezentacija, koja je desetkovana raznim izostancima zbog pandemije koronavirusa.

Italijani su bili favoriti u ovom susretu i na kraju su to i opravdali, pa došli do pobjede s kojom su osigurali prvo mjesto u grupi.

Prvi na terenu prijete domaći, ali Krunićev udarac je izblokiran, da bi već u sedmoj minuti Belotti propustio stopostotnu šansu za Azzurre. Imao je Belotti još jednu šansu u 15. minuti, a sjajni napadač Torina u 21. minuti postiže pogodak.

Ćorluka gubi loptu u opasnoj zoni, nakon toga slijedi centaršut Insignea, a Belotti matira Pirića. Nekoliko minuta kasnije Pirić nas spašava, pošto zaustavlja udarac Berardija.

Najbolju šansu bh. tim je imao preko Prevljaka u 38. minuti, ali je Donnarumma bio na visini zadatka. Nedugo nakon toga Saničanin glavom šutira pored gostujućeg gola. Do kraja prvog dijela još jedna velika šansa za Zmajeve, ali Gojak ne koristi sjajno proigravanje Ćorluke.

I kada smo pokušavali da se vratimo u nastavku meča, stigao je novi gol Italijana koji je ujedno sve i okončao. Nakon školske akcije Azzurra u 68. minuti, Berardi pogađa za 2:0.

Ostalo je 2:0, Italija nastavlja svoj fantastičan niz, a BiH ostaje bez pobjede u ovoj godini. Čekat ćemo sada rivale u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ali očigledno je da bi trebalo doći do većih promjena ako želimo biti ozbiljna reprezentacija koja će igrati na nekom većem takmičenju.

BiH - Italija 0:2

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

BiH: Pirić, Ćorluka, Hadžikadunić, Saničanin, Kadušić, Cimirot, Pjanić, Gojak, Krunić, Tatar, Prevljak.

Italija: Donnarumma, Florenzi, Acerbi, Bastoni, Emerson, Jorginho, Barella, Locatelli, Insigne, Berardi, Belotti.

Top Komentari

Mepa
Kad neko prica za Dzeko i Pjanica ti momci vole Bosnu vise nego iko. Zamisli dodjes da igras a znas ko ti je sve u savezu, punis njima dzepove. Igras sa saigracima koje neko doveo da bi se bolje prodali. Onaj ko pljuje Pjanica ili Dzeko taj ili bolesnik ili mrzitelj Bosne!
24 1
SonPen1946
GrbaDvica i na reprezentativnom nivou!
7 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi