BiH večeras gostuje u Empoliju, možemo li Italijane u lošem raspoloženju poslati na EURO?

Prijateljska utakmica

BiH večeras gostuje u Empoliju, možemo li Italijane u lošem raspoloženju poslati na EURO?

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Večeras će fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrati drugu prijateljsku utakmicu pod vodstvom Sergeja Barbareza. Protivnik je Italija, a utakmica se igra u Empoliju.

Nakon poraza od Englske od 3:0 večeras naša reprezentacija igra novu utakmicu protiv teškog protivnika, ali sigurno je da se neće unaprijed predati i da će pokušati doći do pozitivnog rezultata.

Za razliku od naše reprezentacije za Italiju je ovo posljednja priprema pred nastup na Evropskom prvenstvu na kojem će imati samo jedan zadatak, a to je odbrana trofeja.

Sa druge strane Barbarezu bi ova utakmica trebala pomoći da uigra još neke stvari pred utakmice koje BiH očekuju u Ligi nacija, te u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Ni večeras Barbarez neće moći računati na veliki broj igrača od kojih se u narednom periodu očekuje mnogo.

Oglasi

Osim toga, nakon utakmice protiv Engleske nema ni Edina Džeke, Stjepana Radeljića, kao ni Nikole Vasilja koji je bio prvi golman na pomenutoj utakmici odigranoj u Newcastleu.

Kada je riječ o Italiji oni su svoju prvu pripremnu utakmicu igrali protiv Turske, te su upisali remi bez golova, a večeras žele ostvariti pobjedu protiv naše reprezentacije.

Od 2019. godine, pa sve do danas ove dvije reprezentacije odigrale su četiri zvanične utakmice. Italijani su slavili tri puta, a jedna utakmica završena je bez pobjednika.

Utakmica se igra na Carlo Castellani stadionu u Empoliju, a glavni sudija je Chrysovalantis Theouli s Kipra s pomoćnicima Michaelom Soteriouom i Petrosom Petrouom.

Kada je riječ o početku utakmice on je zakazan za 20:45 sati.

Top Komentari

pero98
Sretno Italiji.
0 0
BoSniaN_BuLL
Sve se moze, samo se ne moze ako se ne vjeruje u sebe pa tako i igra!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi