BiH jučer slavila plasman u Ligu A, a Nijemci večeras tuguju jer su ispali u Ligu B
Holandija je slavila protiv Francuske i još ima nade da bude prva u grupi, dok su Nijemci definitivno posljednji i iduće sezone igrat će u Ligi B

Liga nacija

BiH jučer slavila plasman u Ligu A, a Nijemci večeras tuguju jer su ispali u Ligu B

E. Škorić

Francuska je imala impresivnu seriju utakmica bez poraza, ali je večeras u Rotterdamu poražena s 2:0.

Francusku je pobijedila Holandija, koja saa ima šest bodova i protiv Njemačke u Gelsenkirchenu igra za prvo mjesto u grupi 1 Lige A , dok je Francuska za sada vodeća sa sedam bodova.

Ukoliko Holandija ne dobije Njemačku, Francuska će ostati prva, a Nijemci će u svakom slučaju igrati iduće sezone u Ligi B, pošto sada nema teoretske šanse da izbjegne posljednje mjesto.

Inače, što se tiče meča u Rotterdamu, Wijnaldum je u 44. minuti postigao gol za slavlje Holanđana. Na konačnih 2:0 postavio je Depay u nadoknadi iz penala.

Slovačka je pobijedila Ukrajinu 4:1 u grupi 1 Lige B, ali Ukrajinci su svejedno osigurali prvo mjesto, dok će Slovaci i Česi međusobno igrati za drugo mjesto.

U grupi 4 Lige B Danska je slavila u gostima kod Velsa s 2:1 i preuzela je vrh tabele sa sedam bodova i tu će i ostati. Danci idu u Ligu A, pošto imaju bod više od Velsa, koji je odigrao sve četiri utakice. U Ligu C ispada Irska.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Strijelci za Dance bili su Jorgensen i Braithwaite, dok je Bale u 90. postigoa utješni gol za Velšane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi