Nijemci zabrinuti, za primjer im poslužio meč Austrija - BiH
Njemačka nije igrala dobro u posljednje vrijeme, pa je opao interes za nacionalnim timom i to je naravno zabrinjavajuće za DFB

Očekivali su više ljudi i bolju atmosferu

Nijemci zabrinuti, za primjer im poslužio meč Austrija - BiH

Edmir Škorić

Njemačka je u četvrtak navečer pobijedila Rusiju s 3:0 u prijateljskom meču, ali igrači su tužni zbog odaziva publike.

Nijemci su završili u grupnoj fazi takmičenje na Mundijalu u Rusiji, očajno su igrali u mečevima Lige nacija, pa je u Leipzigu protiv Rusije u prijateljskom meču izostao neki očekivani broj gledatelja, ali i atmosfera kakva dolikuje nogometnim stadionima.

I dok je 20.000 Bosanaca u Beču pratilo Austriju (ukupno 37.000 gledatelja, op.a), u Leipzigu je bilo 35.2000 navijača u meču u kojem je Njemačka slavila s 3:0, što je i sugerisalo nekoliko njemačkih portala.

"Mislio sam da smo u zatvorenom bazenu", kazao je reprezentativac Njemačke Joshua Kimmich i time jasno naglasio kako su se igrači osjećali.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Navijači koji su došli na stadion bili su tihi, kao da su u pozorištu, a sada u Gelsenkirchenu Njemačku očekuje duel s Holandijom, odlučujući u Ligi nacija u A diviziji.

"U Gelsenkirchenu je raspoloženje uvijek dobro i tribine su uvijek ispunjene", kaže Leon Goretzka, no vidjet ćemo hoće li pobjeda nad Rusijom vratiti nadu navijačima Njemačke.

Top Komentari

Derdiyok
I dok je 20.000 Bosanaca u Beču pratilo Austriju
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi