Igor Janković ne prestaje pobjeđivati: Novi trijumf na klupi U-21 reprezentacije BiH
U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u prijateljskoj utakmici slavila protiv Kine.

Tri od tri

Igor Janković ne prestaje pobjeđivati: Novi trijumf na klupi U-21 reprezentacije BiH

Eldar Ganibegović

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Velikoj Gorici odigrala prijateljski susret protiv Kine i slavila s 2:0.

Izabranici Igora Jankovića slavili su golovima Bristrića u 42. minuti i Čuića koji je bio strijelac u sudijskoj nadoknadi. 

Igor Janković je tako nastavio s pobjedama na klupi naše U-21 reprezentacije. Ovo mu je treći trijumf u isto toliko susreta.

Prethodno je naša selekcija pod njegovom selektorskom palicom slavila u prijateljskim mečevima protiv Bugarske i Slovenije. Bugare smo pobijedili 3:0 u novembru, a Slovence 3:2 u septembru prošle godine.

Zanimljivo, zajedničko za sve tri utakmice pod vodstvom Jankovića jesu golovi Bristrića, sjajnog fudbalera Olimpije.

Oglasi

Selektor Janković također je jako zadovoljan odrađenim poslom do sada. 

"Iskoristili smo ovaj termin da vidimo u kakvoj su formi naši reprezentativci. Ono što nas raduje je to što smo ostvarili još jednu pobjedu, treću uzastopnu. Također, pozitivna stvar je i što nismo primili gol. Čestitam igračima na tome.

Ipak, vrijeme je danas dosta uticalo na igru. Jak vjetar nije dozvolio ekipama da imaju mirnoću u pasu i organizaciji igre. Međutim, kad se na kraju sve sabere i oduzme, smatram da smo više pokazali od Kine i zasluženo smo pobijedili", istakao je. 

U mjesecu septembru kreću kvalifikacije za EURO, a Zmajići će dočekati Sloveniju, pa gostovati Austriji. U grupi se pored njih nalaze još Francuska i Kipar. 

Prijateljska utakmica U-21 selekcija:

Bosna i Herceogovina - Kina 2:0 (Bristrić 42', Čuić 90+2')

Bosna i Hercegovina: Nikola Ćetković (74. Muhamed Šahinović), Filip Račić (61. Amar Drina), Alden Šuvalija (61. Tarik Kapetanović), Silvio Ilinković (74. Eldar Mehmedović), Enver Kulašin (74. Anes Krdžalić), Madžid Šošić (74. Andrija Drljo), Admir Bristrić (61. Nail Omerović), Ivan Bašić (83. Amar Tahrić), David Čavić (61. Filip Čuić), Mustafa Šukilović (74. Stefan Đurić), Harun Karić (46. Nick Salihamidžić). Selektor: Igor Janković.

Kina: Wang Junshuai, Jiang Zhixin, Zhu Jue, Chen Yuhao (25. Tian Ziyi), Xie Wenneng (Chen Rong), Jia Feifan, Liu Junxian, Duan Dezhi (58. Liang Weipeng), Zheng Xuejian (58. Zhu Qiwen), Ma Fuyu (Zhao Jinbo), Jin Shunkai. Selektor: Cheng Yaodong.

Top Komentari

Adrian
Sve tatini sinovi.
1 0
Baco
Samo derite sve redom ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi