Zmajevi večeras protiv Kuvajta traže trijumf nakon skoro dvije godine posta

Prijateljska utakmica

Zmajevi večeras protiv Kuvajta traže trijumf nakon skoro dvije godine posta

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercgeovine večeras nastavlja sa septembarskim ciklusom utakmica.

Zmajevi će u Zenici od 20:45 ugostiti selekciju Kuvajta u prijateljskoj utakmici.

Ovo će biti prilika da selektor Petev veću minutažu da igračima koji nisu igrali u duelu protiv Francuske ili su skupili manju minutažu.

Zmajevi će protiv Kuvajta probati da prekinu niz od preko 650 dana bez trijumfa, a pobjeda bi svakako bila dodatni motiv pred utakmicu kvalifikacija protiv Kazahstana koja je na rasporedu u utorak 7. septembra također u Zenici.

Povodom pomenutih mečeva jučer je održana press konferencija na Ilidži, a prisutnim medijima obratio se selektor Ivaylo Petev i reprezetativac Rade Krunić.

"Medicinski tim radi maksimalno da nam Kolašinac i Sušić budu spremni za Kazahstan. Što se tiče utakmice protiv Kuvajta, dobit će priliku svi igrači koji su pozvani, da iskoriste šansu i zaštite svoje ime."

Oglasi

O Pjaniću?

"Sretan sam što je Pjanić našao klub. On ne zaslužuje status kakav je imao u Barceloni. Bitno nam je da igra i siguran sam da će puno pokazati u Besiktasu. Sutra ćemo odlučiti šta će biti, ali navjerovatnije neće igrati protiv Kuvajta."

Protiv Kazahstana jedna od ključnih utakmica.

"Sve je u našim rukama. Mi ćemo iskoristi šansu koja nam se ukazala. Sve je moguće i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati bolje. Igrači su svjesni svega, atmosfera je sjajna i ovi igrači ginu za reprezentaciju."

Formacija 3-5-2?

"Bitno nam je da se prilagodima igračima koje imamo. Pokazalo se kao dobro, vidjet ćemo da li ćemo nešto rotirati po tom pitanju."

Medijima se obratio i Krunić.

"Imao sam problem zbog mišića. U dogovoru sa selektorom odlučili smo da preskočim meč protiv Francuske. Ta utakmica će biti veoma bitna i bit ću spreman za Kazahstan, a što se tiče Kuvajta vidjet ćemo nakon treninga. Najbitnije da svi budemo zdravi."

Top Komentari

struja
Samo je Susic imao zmajeve,bilo je...
3 0
Tas14
4-0 Prevljak x2 , Demirovic i Gojak
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije