Petev: Igrači ginu za ovu reprezentaciju, Pjanić nije zaslužio status kakav je imao u Barceloni

Press konferencija

Petev: Igrači ginu za ovu reprezentaciju, Pjanić nije zaslužio status kakav je imao u Barceloni

H. Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se u Sarajevo nakon remija protiv Francuske u Strasbourgu rezultatom 1:1.

Zmajevi su nastavili sa trenažnim procesima, a 7. spetmebra ih očekuje bitna kvalilfikaciona utakmica protiv Kazahstana u Zenici na stadionu Bilino polje, a meč počinje u 20:45.

Prije duela protiv Kazahstana izabranici selektora Ivayla Peteva odigrat će prijateljski duel protiv Kuvajta koji je na rasporedu u subotu 4. septembra također u Zenici sa početkom u 20:45.

Povodom pomenutih mečeva održana je press konferencija na Ilidži, a prisutnim medijima obratio se selektor Ivaylo Petev i reprezentativac Rade Krunić.

"Medicinski tim radi maksimalno da nam Kolašinac i Sušić budu spremni za Kazahstan. Što se tiče utakmice protiv Kuvajta, dobit će priliku svi igrači koji su pozvani, da iskoriste šansu i zaštite svoje ime."

O Pjaniću?

Oglasi

"Sretan sam što je Pjanić našao klub. On ne zaslužuje status kakav je imao u Barceloni. Bitno nam je da igra i siguran sam da će puno pokazati u Besiktasu. Sutra ćemo odlučiti šta će biti, ali navjerovatnije neće igrati protiv Kuvajta."

Protiv Kazahstana jedna od ključnih utakmica.

"Sve je u našim rukama. Mi ćemo iskoristi šansu koja nam se ukazala. Sve je moguće i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati bolje. Igrači su svjesni svega, atmosfera je sjajna i ovi igrači ginu za reprezentaciju."

Formacija 3-5-2?

"Bitno nam je da se prilagodima igračima koje imamo. Pokazalo se kao dobro, vidjet ćemo da li ćemo nešto rotirati po tom pitanju."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Medijima se obratio i Krunić.

"Imao sam problem zbog mišića. U dogovoru sa selektorom odlučili smo da preskočim meč protiv Francuske. Ta utakmica će biti veoma bitna i bit ću spreman za Kazahstan, a što se tiče Kuvajta vidjet ćemo nakon treninga. Najbitnije da svi budemo zdravi."

Top Komentari

user1612368054
**** te onaj ko te dovede.
3 14
Emin_Podzic
Samo se treba nadati i vjerovati da mozemo pobijediti i dobro odigrati i to ce biti dobro
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi