Zmajevima skočila cijena: Najviše napredovali Hadžikadunić i Lončar

Pjanić ostao naš najskuplji fudbaler

Zmajevima skočila cijena: Najviše napredovali Hadžikadunić i Lončar

Haris Zilić

Prema posljednjim podacima transfermartka, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine preskočila je cifru od 100 miliona i trenutno vrijedi 102,45 miliona eura.

Porastu cijene najviše su doprinjeli defanzivci, a njih čak pet je ušlo u 2021. godinu sa novim ciframa pored svog imena.

Tako recimo Dennis Hadžikadunić vrijedi 2,5 mliona eura, Siniša Saničanin 1,5 miliona i Advan Kadušić (1 milion) je dostigao milionsku vrijednost na tržištu, dok je Marko Mihojević na 1,4 miliona.

Od ostalih fudbalera napredovao je Stjepan Lončar, koji sada vrijedi 2,5 miliona eura i uz Dennisa Hadžikadunića napravio je najveći skok što se tiče vrijednosti. U pitanju je spisak sa posljednjeg okupljanja naše selekcije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naš najkuplji fudbaler je Miralem Pjanić sa 40 miliona eura, prati ga Edin Višća sa 11,5, dok Edin Džeko i Sead Kolašinac imaju vrijednost od osam miliona eura.

Top Komentari

nodi_11
Zaboravili ste Demirovića, mislim da vrijedi 10 miliona eura
5 0
Tz_Niko75
Bas niko Demirovica da spomene. 10 Mil vrijedi lik
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi