BiH pala za tri mjesta, Belgija i dalje prva

Lista najboljih svjetskih reprezentacija

BiH pala za tri mjesta, Belgija i dalje prva

S. Mlaćo

Na najnovijoj listi najboljih svjetskih reprezentacija koja je objavljena danas,  selekcija Bosne i Hercegovine se nalazi na 42. mjestu sa 1453 boda, što je za tri pozicije lošije u odnosu na prošli mjesec.

Prvoplasirana selekcija na listi je Belgija sa 1746 bodova, a zatim slijede Brazil (1726), Francuska (1718), Engleska (1652), Urugvaj (1637), Portugal (1631), Hrvatska (1625), Kolumbija (1622), Španija (1617), Argentina (1610)...

Nadamo se da će naša reprezentacija u narednim akcijama postizati dobre rezultate, te napraviti uspjeh i na samoj listi.

U septembru i novembru nas očekuje završnica kvalifikacija. Predstoje nam dueli sa Grčkom, Italijom, Armenijom..., a trenutno se nalazimo na predposljednjem mjestu sa četiri osvojena boda u isto toliko utakmica.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Italija je prva sa 12, Finska drugoplasirana sa devet, dok Armenija ima šest.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi