Zmajevi traže novo iznenađenje
Foto: T.Hebib

BiH želi bodove u Poljskoj

Zmajevi traže novo iznenađenje

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine oktobarski ciklus utakmica završava gostovanjem u Poljskoj.

Nakon ispadanja u baražu od Sjeverne Irske utakmice Lige nacija dobro su došle da se isprobaju neke nove stvari, pa se tako i večeras očekuje nekoliko izmjena u sastavu Dušana Bajevića.

Poljska je naravno favorit u ovom meču. Ipak, Zmajevi žele napraviti iznenađenje baš kao u meču protiv Nizozemske, gdje su iznenadili apsolutno sve požrtvovanom igrom.

Selektora pred ovu utakmicu brine kiša, ali najavljuje da će borbenom igrom ponovo pokušati da dođe do bodova.

"Pored toga što smo razočarani što nismo napravili uspjeh u baražu, imamo obavezu da do kraja takmičenja u Ligi nacija da damo sve od sebe i da ostanemo u Ligi A. Mi ćemo pokušati da igramo našu igru koja bi mogla da nam donese pobjedu. S druge strane i Poljska ima iste ambicije kao i mi. Kiša može biti problem za nas", rekao je Bajević i dodao je:

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Moji igrači su u posljednje dvije utakmice igrali veoma požrtvovano i dali su sve od sebe. Sutra očekujem da odigramo dobru utakmicu, ali biće teško jer je i protivnik kvalitetan. Bosna i Hercegovina ima dobre igrače, ima kvalitet i mi moramo u to da se pouzdamo. Uz dužno poštovanje prema protivniku, mi ćemo pokušati ono što moramo da pokušamo. To je da izađemo na teren i damo sve od sebe, a koji će rezultat na kraju biti vidjećemo."

Utakmica Poljska - BiH igra se večeras od 20:45 sati. Mozzart vam nudi veoma primamljivu kvotu na pobjedu Zmajeva, a svoju opkladu za ovaj meč možete OSTAVITI OVDJE.

Top Komentari

Penderinos
Cuj poljska favorit pa ljudi se ne znaju sastaviti s loptom koliko su losi
2 4
Arnel925
Bilo bi zanimljivo kad bi Bajevic pustio Anela i Dennisa da igraju zajedno u odbrani. Mislim da bi dobro surađivali.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.