BiH saznala protivnika u borbi za 9. mjesto

Kadeti protiv Kine

BiH saznala protivnika u borbi za 9. mjesto

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će u susretu za 9. mjesto na Svjetskom prvenstvu igrati protiv Kine.

Kina je u duelu protiv Finske trijumfovala rezultatom 77:57 i tako zakazala duel protiv našeg tima.

Finska je bila želja naših košarkaša, koji su htjeli osvetu za poraz na Evropskom prvenstvu, ali je ova selekcija danas pružila partiju ispod očekivanja.

Ipak, počelo je dobro za Fince, koji su nakon prve četvrtine vodili sa 16:11, a na poluvremenu sa 37:27. U drugom poluvremenu uslijedio je veliki pad, pa je Kina u trećoj dionici slavila sa 26:7 i tako prešla u sigurno vodstvo.

Do kraja utakmice, Kinezi su rutinski priveli posao kraju i slavili sa 77:57.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Wang sa 21 poenom, dok je prvo ime u redovima poraženog tima bio Heionen sa 11 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi