Kovačević: San se ispunjava, siguran sam da ćemo dati svoj maksimum
Kovačević je najmlađi nogometaš koji je pozvan za dvomeč protiv Crne Gore, ali vjeruje da će to biti samo dodatni podstrek da pokaže svoje kvalitete i nametne se selektoru za naredna okupljanja

Defanzivac austrijskog Winer Sport Cluba

Kovačević: San se ispunjava, siguran sam da ćemo dati svoj maksimum

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra i u četvrtak će odigrati prijateljske susrete sa odgovarajućom selekcijom Crnom Gorom. 

Juniorski reprezentativci naše zemlje okupili su se jučer u Zenici u Trening kampu gdje će i odigrati pomenute prijateljske mečeve. Selektor juniorske reprezentacije Slaven Musa na okupljanje je pozvao nekoliko provjerenih mladih nogometaša ali i mnogo vise mladih (u18) koji će se pokušati nametnuti i na koje će moći računati i u narednom ciklusu.

Među njima je najmlađi Denis Kovačević koji će na kraju godine napuniti 17 godina. Mladi Kovačević nastupa za juniorski tim austrijskog Winer Sport Cluba, igra na pozicijama lijevog bočnog i zadnjeg veznog, a za SportSport kaže da je njegov san otkako se počeo baviti nogometom zaigrati za bh. selekciju.

"Svi mi kada krenemo se baviti nogometom imamo svoje snove. Jedan od mojih se trenutno ostvaruje. Ponosan sam i sretan ali i zahvalan svima onima koji su učestvovali u mom nogometnom odrastanju počev od trenera pa do porodice. Naravno, veliko hvala i selektoru na ukazanom povjerenju", istakao je mladi Kovačević koji je ranije učestvovao u kampovima koje organizuje Nogometni savez naše zemlje.

"Atmosfera je odlična. Novi igrači moraju i otpjevati pjesmu kako bi se da kažem 'upisali', ovi stariji uživaju u njihovom znanju. Doista nevjerovatno i mogu vam reci da smo ovdje svi pravi drugari. Uostalom, tako treba i da bude ali velika je stvar ta dobra i drugarska atmosfera za sve nove igrače", dodao je mladi nogometaš.

Prvi susret Bosne i Hercegovine i Crne Gore je na rasporedu sutra od 17:00 a drugi u četvrtak od 11:00 i selektor će priliku pružiti svim pozvanim igračima.

Trema kod mladog igrača je prisutna, ali vjeruje da će to biti samo dodatni vjetar u leđa

Ne bi bilo dobro da nema jer onda bi nekako ispalo da vam je svejedno. No, pozitivna je i kao takva može biti samo dodatni vjetar u leđa. Možemo li slaviti? Ne znam šta da kažem jer iskreno ne poznajem pretjerano našeg protivnika, no bitno je da ispunimo ono sto selektor bude od nas tražio a onda će doci i rezultat. Nase je da damo svoj maksimum, a sto se mene lično tiče, sigurno ću dati sve od sebe. U to nema nikakve sumnje a bio bih presretan kada bismo pobijedili" zaključio je Kovačević

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi