Bez golova u duelu BiH i Slovenije
FOTO: E. Ganibegović

Prijateljska utakmica

Bez golova u duelu BiH i Slovenije

Haris Zilić

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U19), mjesec maj iskoristila je za pripremni period i dvije prijateljske utakmice sa odgovarajućom selekcijom Slovenije.

Našim momci su trebali igrati prijateljske utakmice sa Saudijskom Arabijom, ali gosti su otkazali dolazak pa su dogovorene dvije utakmice sa Slovencima.

Prvi od dva meča odigran je danas u Trening centru NFSBiH u Zenici. Na kraju nije bilo pobjednika i utakmica je okončana rezultatom 0:0.

U prvom poluvremenu oba tima su uglavnom prijetila iz prekida. Dobar pokušaj za Sloveniju imao je Jaka Čuber Potočnik u 31. minuti iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla pored gola.

Najbolju priliku je imao bh. tim u 35. minuti kad je iz slobodnog udarca sa desne strane centrirao Bakir Nurković, a Hamza Ljukovac glavom iz povoljne pozicije šutira pored gola.

U nastavku su odličnu priliku propustili gosti u 88. minuti kad je nakon dodavanja sa desne strane Matej Malenšek sa peterca bio neprecizan.

Oglasi

Meč su posmatrali selektor i direktor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić i Zvjezdan Misimović.

Bh. juniori će sa vršnjacima iz Slovenije u zeničkom Trening kampu odigrati još jedan meč, 11. maja u 11:00 sati.

Prijateljska utakmica, U19:

Bosna i Hercegovina-Slovenija 0:0

Bosna i Hercegovina: Arman Šutković, Marko Kozina, Ali Pašić, Amir Duraković, Niko Kovač, Muamer Hamzić, Bakir Nurković, David Čamber, Ante Prusina, Hamza Ljukovac, Savo Šušić. Igrali su još: od 46' Nidal Čelik, Ajdin Beganović, Tarik Karić, Tin Levanić, od 60' Stefan Marčetić, Muhamed Bejdić, od 71' David Šunjić, Miljan Kovačević. Selektor: Mario Ivanković.

Slovenija: Lukas Tomažič, Luka Poredoš, Arjan Malić, Riad Silajdžić, Bor Žunec, Jaka Čuber Potočnik, Tian Kujović, Tine Čuk, Kevin Benkič, Lucas Mačak, Lan Hribar. Igrali su još: od 60' Miha Trdan, Aleks Ristić, Matej Malenšek, Vid Štefanec, Urban Trobec, od 81' Anel Islamagić, Nik Guberac. Selektor: Anton Žlogar.

Top Komentari

antonio
Možda bi i pobjedili da se zovu igrači koji igraju za svoje klubove a ne koji pojedini guraju a neigraju nikalo
2 0
antonio
K
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi