Šveđanima "krademo" i golmana, bekovske pozicije pokrivaju braća blizanci
Mirsad Bašić, te braća blizanci Patrik i Marsel Zrnić jedni su od najtalentovanijih igrača nove generacije juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kamp juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine

Šveđanima "krademo" i golmana, bekovske pozicije pokrivaju braća blizanci

E. Ganibegović

Od šestog do desetog marta u Trening centru N/FSBiH u Zenici održava se kamp juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine za igrače koji su 2005. godište. Danas smo ih obišli, sve protiče u najboljem redu, a pred naše kamere stali su trojica možda i najtalentovanijih igrača ove generacije, golman Mirsad Bašić, te defanzivci, braća blizanci Patrik i Marsel Zrnić.

Planirano je da se za pet dana kampa odradi pet treninga i odigra jedna utakmica, te nam je selektor Mario Ivanković potvrdio da je zadovoljan do sada urađenim.

Za SportSport.ba govorio je golman Mirsad Bašić. On je golman švedskog Ostersa s kojim je potpisao profesionalni ugovor početkom godine i postao prvotimac.

Po drugi put je u kampu reprezentacije Bosne i Hercegovine, a nedavno je bio i u kampu selekcije Švedske gdje odrasta i igra. 

"Dobro je biti ovdje s momcima. Dobro je vidjeti kakav je kvalitet ovdje, kakvih igrača ima, pogotovo ovdje u Bosni. Bio sam sa Švedskom prošle sedmice pa mogu malo uporediti.

Rekao bih da je ovaj fudbal ovdje, što sam primijetio ove sedmice, je više agresivniji fudbal, tj. grublji fudbal i više fizički kontakt.

Oglasi

Švedski je više tehnika, oni se više baziraju na pasove itd., ovdje su igrači puno visočiji nego Šveđani. To je ta razlika između njih.

Organizacija? Ne mogu baš reći kako je, jer ne znam. Sviđa mi se i ovdje i tamo", kazao nam je Bašić.

Na našu konstataciju da u A selekciji trenutno imamo "Šveđana" kao što su Ahmedhodžić, Nalić, Hadžikadunić i Tahirović, dodao je:

"Ako Bog hoće, bit ću i ja tu jednog dana.

Braća blizanci Patrik i Marsel Zrnić rođeni su Zeničani. Prošli su školu Werdera iz Bremena, a sada igraju za mađarski Honved.

Oglasi

Obojica su defanzivci. Patrik je desni, a Marsel lijevi bek. Također, obojica mogu pokriti poziciju stopera.

Za razliku od Bašića, oni su već skupili određeni broj nastupa pod bh. zastavom i to u kadetskoj selekciji - Patrik 12, a Marsel deset.

"Na reprezentativnom nivou, naravno, cilj nam je i želja da dobijemo poziv za kvalifikacije ako Bog da i da nastupamo za našu zemlju, a što se kluba tiče to ćemo još da vidimo kako ćemo i šta ćemo dalje", kazao nam je Marsel, a onda se nadovezao Patrik:

"Ja sam desni bek, on lijevi većinom u reprezentaciji. Možemo obojica stajati i na stopere. Dobro se slažemo."

"Što se tiče planova, isti su nam. Da što dalje dođemo, da prođemo kvalifikacije. Igrači su uglavnom isti, tako da ih znamo iz kadeta", zaključio je Marsel.

Kamp se završava sutra, a naredno okupljanje juniorske selekcije je u maju mjesecu za kada je planiran prijateljski susret s Katarom.

Selektor Mario Ivanković je za ovaj kamp pozive uputio sljedećim igračima:

Vuk Nikolić (Borac), Tarik Karić (Željezničar), Mirsad Bašić (Östers IF, Švedska), Marino Cvitković (Zrinjski), Patrik Zrnić (Honvéd, Mađarska), Marsel Zrnić (Honvéd, Mađarska), Ali Pašić (Željezničar), Amir Duraković (Zrinjski), Nikola Ilinčić (Celje, Slovenija), Denis Bratović (Sloboda), Savo Šušić (Borac), Miljan Kovačević (Borac), Muamer Hamzić (Sarajevo), Sergej Bogdanić (Borac), Tin Levanić (Varaždin, Hrvatska), Jan Zlatan Isić (Travnik), Kasim Sejdinović (Tuzla City), David Šunjić (Zrinjski), Luka Tunjić (Holstein Kiel, Njemačka), Aldin Efendić (Željezničar), Hamza Ljukovac (Sarajevo), Harun Pločo (Sarajevo), Muhamed Bejdić (KSV Hessen Kassel, Njemačka).

Promo

Top Komentari

enko
Evo sarajcic uspio uvaliti jednog iz travnika,nasa omladinska liga vrvi odvtalenata ali nemogu doci do izrazaja.u svim selekcijama se uzima lopatom od menadera i tata.,zato smo tu gdje jesmo.potpisnik clanka kaze najtalentovaniji a prvi put za njih cuje a malo se i on ugradio od strane menadera,za bureka jer se mi bosnje prodajemo za sitno.
0 0
Mowzilla
Lahko ih je ukrasti, treba ih zadrzati! Kad su igraci iz svedske u pitanju, tu se treba zahvaliti i cestitati Ismetu Ići Turšiću, kod navijaca poznat kao Ventola. Jedno veliko aferim ⚜️
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti