"Trener je rekao da čupamo travu, cilj je da pobijedimo i rasturimo Slovence"

Bejdić optimističan pred dvije prijateljske utakmice

"Trener je rekao da čupamo travu, cilj je da pobijedimo i rasturimo Slovence"

Eldar Ganibegović

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za dvije nadolazeće prijateljske utakmice, a jedan od igrača koji će debitovati u najdražem dresu je i i ofanzivac Muhammed Amar Bejdić.

Na čelu sa selektorom Mariom Ivankovićem U-19 reprezentacija Bosne i Hercegovine u Zenici se priprema za dvije prijateljske utakmice koje će igrati protiv Slovenije.

Nakon što je Saudijska Arabija, s kojom su bile planirane dvije utakmice uz jednu sa Slovenijom, otkazala svoj dolazak, odlučeno je da se igraju utakmice sa Slovenijom u utorak i četvrtak.

Jedan od igrača koji će debitovati u dresu Bosne i Hercegovine u jednoj od te dvije utakmice je ofanzivac njemačkog Kassela, Muhammed Amar Bejdić.

"Očekujem da dajem sve od sebe, da dajem gas. Cilj mi je da pobijedimo i da rasturimo Slovence", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba.

Zanimalo nas je da li je selektor Ivanković pred njega i saigrače stavio i neki rezultatski imperativ pred ovaj meč, no to nije slučaj.

"Trener je rekao da nije bitan toliko rezultat. On je rekao da se moramo pokazati, da dajemo gas, ga čupamo travu, da dajemo sve od sebe i da idemo onda dalje u kvalifikacije."

Sebe u budućnosti vidi u Bundesligi, ali i u A reprezentaciji Bosne i Hercegovine:

"Cilj moj je da igram za A reprezentaciju za Bosnu i da idem u prvu ili drugu Bundesligu, to mi je cilj."

Bejdić je, inače, rođen 13. januara 2005. godine u Göttingenu te je i odrastao u Njemačkoj, pa je razumljivo da slabije priča bosanski jezik.

Top Komentari

Mowzilla
Meni samo nije jasno zasto se ne daje mnogo vise paznje ovakvim prijateljskim utakmicama, pocevsi od saveza pa do medijskog prostora. Imamo toliko privatnih televizija, i niko da se usudi da prenosi ovakve utakmice. Cast izuzecima kao sto je City TV, koja se trudi da prenosi neke utakmice, koje neko ne bi ni u snu...
0 0
Brazuka
Pravite pritisak na djecu ovim izjavama da ćemo nekog rasturiti i slično. Sram vas bilo al shvatamo i poentu ovih tekstova
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi