Zenički blizanci preko Mađarske lige grade svoj nogometni put
Zenički blizanci iz juniorske reprezentacije BiH preko Mađarske polako grade svoju karijeru

Marsel i Patrik Zrnić, U-19 reprezentativci BiH

Zenički blizanci preko Mađarske lige grade svoj nogometni put

D. Kurbegović

Imamo dosta primjera u svijetu nogometa, gdje braća blizanci zajedno igraju, odnosno grade karijeru kroz razne klubove. Jedan od takvih primjera svakako su i dvojac iz Zenice, Marsel i Patrik Zrnić, juniorski reprezentativci BiH, te trenutno članovi mađarskog Honveda.

Marsel i Patrik Zrnić svoju nogometu karijeru počeli su u predpionirima NK Čelik. Ovaj dvojac je nakon dvije godine preselio u Njemačku zajedno sa svojom porodicom, te su nogomet nastavili igrati u Werderu iz Bremena. Osim jedne sezone u ekipi Blumenthala, te treniranja i ponude za potpisom HSV-a cijelo vrijeme dvojac je nastupao za mlađe selekcije ovog velikog kluba iz Njemačke, sve do ljeta 2022. godine. Nakon odlaska iz Werdera, ovaj dvojac imao je mnogo ponuda, od Crvene Zvezde i Sarajeva (odigrali i prijateljski meč u Travniku), gdje je skoro sve bilo završeno, do nekolicine klubova iz Italije, međutim na kraju su se odlučili da potpišu ugovor s mađarskim Honvedom, te su tako ostali skupa, iako su pojedinačno imali brojne ponude, kako smo već gore i spomenuli.

„Potpisali smo ugovor sa Honvedom, gdje je dogovor bio da nastupamo za omladince tog kluba, jer smo mi mlađi juniori i naredne sezone imamo pravo nastupa za juniorsku selekciju. Ipak nakon dvije utakmice za juniore, odlučili su da nas prekomanduju u drugi tim, koji se takmiči u trećem razredu seniorskog nogometa u Mađarskoj i tu smo već standardni i već se polako navikavamo na taj seniorski nogomet. Ovu polusezonu odigrali smo već 15 utakmica i to je ono što je najbitnije, utakmice, kontinuitet i dalji razvoj“, ističe Marsel koji igra na poziciji lijevog bočnog.

Postali su standardni u drugoj ekipi Honveda, ali na ljeto će vjerovatno otići u drugi klub

„Imamo opciju da potpišemo novi ugovor sa Honvedom, ali to ne zadovoljava naše ambicije, odnosno naši roditelji zajedno sa našim zastupnikom imaju druge planove kada je u pitanju naš razvoj. Realno je da ostanemo u Mađarskoj, ali da pređemo u drugi klub, te jedna veoma ozbiljna opcija za Austriju, pa ćemo na ljeto vidjeti gdje ćemo nastaviti naš nogometni put“, kazao je Patrik koji nastupa na poziciji desnog bočnog.

Braća Zrnić su omladinski reprezentativci BiH, iako su imali i opciju igranja za Hrvatsku, ali tadašnji selektor bh. kadeta Nermin Šabić bio je brži od naših komšija, te ih je pozvao u našu selekciju. Marsel i Patrik bili su standardni u kadetskoj selekciji BiH, a nedavno su bili i na okupljanju juniorske selekcije kod selektora Marija Ivankovića na kampu u Zenici. Patrik za omladinske selekcije ima već 12 nastupa, dok je Marsel skupio 10 nastupa za naš omladinski tim.

Sigurno da ovi blizanci, koji nastupaju na bočnim pozicijama imaju potencijal da naprave lijepu nogometnu karijeru, a svakako da će biti interesantno hoće li se u narednom periodu ovaj dvojac rastati, odnosno krenuti suprotnim nogometnim putevima, budući da se do sada nikada nisu rastajali, te su od početka karijere stalno skupa u svakom timu i selekciji u kojima su nastupali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije