Janković vjeruje u uspjeh: Na spisku fudbaleri Juventusa, Leccea, Spezie, Dinama, Hajduka...
FOTO: NFSBiH

Mlada reprezentacija kreće u novi kvalifikacioni ciklus

Janković vjeruje u uspjeh: Na spisku fudbaleri Juventusa, Leccea, Spezie, Dinama, Hajduka...

Haris Zilić

Mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje novi ciklsu kvalifikacija za EURO. Bh. tim će u grupi H za protivnike imati selekcije Austrije, Kipra, Francuske i Slovenije.

Nova generacija i nova prilika za Bosnu i Hercegovunu da izborimo historijski nastup na EURO-u ovoj kategoriji.

Mladi Zmajevi će 7. septembra u 18:45 sati na "Grbavici“ dočekati vršnjake iz Slovenije, dok je 12.9. u 18:00 na "Josko Areni" u Riedu na programu meč sa Austrijom.

Bit će sigurno teško, ali selektor Janković vjeruje u uspjeh.

"Očekuju nas teške utakmice protiv kvalitetnih protivnika. Moramo se prvo fokusirati na meč sa Slovenijom, pa ćemo poslije razmišljati o Austriji. Nažalost, zbog povreda nećemo moći da računamo na Nikolu Ćetkovića i Envera Kulašina kojim želim što brži oporavak", rekao je Janković za zvanićni sajt NFSBiH i nastavio:

"U proteklih godinu dana smo mnogo radili kako bismo formirali tim za ove kvalifikacije. Nadam se da ćemo kroz timski duh i kvalitetne igre uspjeti da ostvarimo plasman na veliko takmičenje. To neće biti lako, ali mi svi vjerujemo u kvalitet ove generacije igrača i smatramo da možemo napraviti taj uspjeh."

Selektor Igor Janković je za ove mečeve pozive uputio sljedećim igračima:

Muhamed Šahinović (Sarajevo), Petar Zovko (Spezia Calcio, Italija), Zinedin Smajlović (US Lecce, Italija), Mustafa Šukilović (Tuzla City), Tarik Muharemović (Juventus, Italija), Aleksa Đurasović (Spartak Subotica, Srbija), Mladen Cvjetinović (FC Ingolstadt, Njemačka), Harun Karić (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Filip Račić (Zvijezda 09), Savo Šušić (Borac), Nail Omerović (Osijek, Hrvatska), Anes Krdžalić (Lokomotiva Zagreb, Hrvatska), Madžid Šošić (Radomlje, Slovenija), Ivan Bašić (Orenburg, Rusija), Petar Sučić (Dinamo Zagreb, Hrvatska), David Čavić (Borac), Silvio Ilinković (Rijeka, Hrvatska), Dejan Popara (Sloga Doboj), Hamza Gasal (Željezničar), Stefan Đurić (SV Kapfenberg, Austrija), Admir Bristrić (Olimpija, Slovenija), Aleksandar Kahvić (OFK Beograd, Srbija), Filip Čuić (Hajduk Split, Hrvatska).

Reprezentativci će se okupiti 3. septembra u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti