)
U Sarajevu se okupila i mlada reprezentacija, za dva dana putuju u Istanbul
Foto: N/FSBiH

Prijateljska utakmica protiv Turske

U Sarajevu se okupila i mlada reprezentacija, za dva dana putuju u Istanbul

Eldar Ganibegović

Osim A fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, u junu će na teren i U-21 selekcija predvođena selektorom Igorom Jankovićem, koja se danas okupila u Sarajevu.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine već je deseti dan zajedno i priprema se za utakmice protiv Portugala i Luksemburga u okviru kvalifikacija za EURO.

Izabranici Faruka Hadžibegića sutra će gostovati kod Portugala u 3. kolu, dok u 4. tri dana kasnije na Bilinom polju dočekuju Luksemburg.

Osim njih, u junu mjesecu će na teren i U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine, no Zmajići neče igrati takmičarske utakmice.

Selektor Igor Janković i njegovi izabranici junski termin iskoristit će kako bi odigrali prijateljsku utakmicu. Protivnik će biti ekipa Turske, a reprezentacija se danas okupila u Sarajevu.

Oglasi

"Malo je nezgodan termin, jer neki su igrači počeli pripreme, neki nisu. Međutim, oni su profesionalci i spremni su došli na ovo okupljanje. Trebala nam je ovakva jedna utakmica protiv kvalitetnog protivnika, što Turska sigurno jeste. To će nam pokazati na kojem smo nivou. Ako ponovimo igre iz prethodnih utakmica, vjerujem da rezultat neće izostati", rekao je selektor, pa dodao:

"Na startu se vidi na igračima da su motivisani da naprave što bolji rezultat i da pokažu da mogu ostvariti plasman na veliko takmičenje. Svi vjerujemo da je to moguće jer se radi o zaista talentovanoj generaciji."

Kako je javio N/FSBiH, ekspedicija U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu će ostati do 18. juna, za kada je planiran let za Istanbul.

Prijateljska utakmica U-21 reprezentacija Turske i Bosne i Hercegovine zakazana je za 20. juni od 20 sati na stadionu Eyüp.

Top Komentari

plemic
moja preporuka; pođite još večeras ... busom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi