Bosanci spremaju spektakl u kvalifikacijama: Ponovo ćemo u gostima igrati "domaću utakmicu"

U-21 selekcija će imati veliku podršku

Bosanci spremaju spektakl u kvalifikacijama: Ponovo ćemo u gostima igrati "domaću utakmicu"

Eldar Ganibegović

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru mjesecu počet će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a u drugoj utakmici u goste će kod Austrije, no to će biti "domaća utakmica."

Na čelu sa selektorom Igorom Jankovićem mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u septembru će početi kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo.

Protivnici naše selekcije u grupi H biti će nam selekcije Francuske, Slovenije, Austrije i Kipra, a kvalifikacije otvaramo sedmog septembra na domaćem terenu protiv Slovenije. 

Pet dana kasnije igra se utakmica protiv Austrije, a već sada se sprema spektakl. Naime, utakmica se igra u Riedu i naša bi selekcija trebala imati veliku podršku.

Karte su već u prodaji za meč koji će se igrati na Innviertel Areni, te ih možete kupiti klikom OVDJE

Opis nije dostupan.

Oglasi

Sjetimo se utakmica protiv Austrije kada je A selekcija igrala u Beču 2015. i 2018. godine. Naročito je vatreno bilo posljednji put kada nam je trebao bod u Beču za plasman u A diviziju Lige nacija koji smo na kraju i osvojili, a na tribinama Ertns Happel stadiona bilo je oko 20.000 naših navijača.

Poznato je koliko naših ljudi živi u Austriji, ali i koliko potencijalnih reprezentativaca imamo u toj zemlji, te će im spektakl s tribina sigurno biti velika poruka i poziv da se odluče za nas, kao što su to ranije uradili trenutni dragulji poput Amara Dedića i Jusufa Gazibegovića.

Vidjet ćemo koliko će naša selekcija napraviti u kvalifikacijama i može li po prvi put otići na Evropsko prvenstvo u ovoj dobnoj kategoriji.

Selektor Igor Janković do sada je vodio tim na pet prijateljskih utakmica, ostvario tri pobjede i dva poraza, no ono što je najvažnije jeste da se vidjelo da ekipa ima glavu i rep i sigurno se od ove generacije može dosta očekivati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti