BiH večeras protiv Grčke: Zmajeve samo pobjeda ostavlja u borbi za Euro

Bez prava na kiks

BiH večeras protiv Grčke: Zmajeve samo pobjeda ostavlja u borbi za Euro

Danas od 20:45 sati našu fudbalsku reprezentaciju čeka još jedan ključni meč u pohodu na Euro 2020. Nakon uspješno odrađene utakmice protiv Finske (4:1), Zmajevi predvođeni Robertom Prosinečkim će snage odmjeriti sa selekcijom Grčke, a nijedan drugi rezultat osim pobjede ne ostavlja ih u utrci za kontinentalnu smotru.

Pred našim timom definitivno neće biti lagan posao. Kako su Heleni ispali iz svih kvalifikacija za plasman, za ovo reprezentativno okupljanje njihov selektor John van’t Schip nije uvrstio neke od glavnih zvijezda već su priliku dobili oni mlađi, željni dokazivanja, no sigurno je kako motiva neće nedostajati ni našim fudbalerima. Pogotovo nakon trijumfa nad Finskom koji je znatno poboljšao atmosferu u svlačionici.

Otežavajuću okolnost po BiH predstavljat će to što na OAKA Areni zbog povrede neće moći nastupiti Edin Džeko, no upravo je duel s Finskom pokazao i kako bez svog najboljeg napadača Zmajevi mogu da budu efikasni. Sve to daje razloga za optimizam i selektoru Robertu Prosinečkom.

"Ko god bude igrao, dat će sve od sebe. Pokušat ćemo da odigramo dobru utakmicu s velikim ritmom, kao što je bio slučaj i protiv Finske, jer kada svi dišemo kao jedan, onda se imamo ćemu nadati. Učinit ćemo sve da pobijedimo. U takvoj smo situaciji da nas ništa drugo ni ne zanima", kazao je Prosinečki koji ima glavobolje zbog još nekoliko fudbalera.

"Na treningu se povrijedio Toni Šunjić. Na povredu se žalio i Zoran Kvržić, kao i Edin Višća", požalio se na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Grci nisu pod pritiskom, no odlučni su da se protiv BiH predstave u najboljem svjetlu. Potvrdio je to i selektor John van’t Schip, inače bivši holandski reprezentativac.

"Primijenit ćemo ono što smo već pokazali u Italiji, gdje smo igrali dobro. Budući da smo tamo ostvarili prvi cilj, kolektivnu igru u odbrani, protiv BiH će naglasak biti na posjedu lopte i energičnosti igrača. Trudit ćemo se da otežamo posao BiH", rekao je selektor Grčke u najavi utakmice.

Grci su tradicionalno neugodni protivnici za BiH. Kroz historiju četiri puta je naš državni tim gostovao u Grčkoj, u prva dva smo poraženi, a nakon što su uslijedila dva remija, svi u bh. taboru smatraju kako je konačno vrijeme za prvu pobjedu.

Ova utakmica se, naravno, nalazi i u ponudi kladionice MOZZART koja veće šanse daje BiH. Tako se na pobjedu našeg tima nudi koeficijent 2.20, na remi je 3.10, dok na pobjedu Grčke iznosi 3.60.

Pravdu u večerašnjem susretu će, podsjetimo, dijeliti njemački arbitar Felix Zwayer.

Top Komentari

Bulle
Sunjica posalji kuci slobodno,ne treba nam.Pazit se provokacija odigrat kao protiv Finske i to je 0:4 komotno.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi