UEFA: Koji bh. reprezentativac je statistički najbolji?

Pomalo i neočekivano

UEFA: Koji bh. reprezentativac je statistički najbolji?

Edmir Škorić

Prema statistikama na UEFA-inoj stranici, najbolji bh. igrač nije ni Edin Džeko, a ni Miralem Pjanić.

S 983 boda, trenutno najbolji u bh. reprezentaciji je Ibrahim Šehić, koji je imao dobrih partija, pa ga je UEFA svrstala trenutno kao najboljeg u našoj selekciji.

Drugi po UEFA-inom sistemu bodovanja je Miralem Pjanić sa 776 bodova, a treći Ervin Zukanović sa 584 boda.

Slijedi Toni Šunjić sa 559 bodova, pa Edin Džeko sa 521 bodom, Muhamed Bešić sa 500 bodova, Elvis Sarić sa 470 bodova, Eldar Ćivić sa 373, Edin Višća s 356, Ermin Bičakčić sa 286...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Statistike se odnose na utakmice pod UEFA-inim okriljem, odnosno na utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i Ligu nacija.

Također, Ibrahim Šehić je među najboljim golmanima, a iza sebe npr. je ostavio Gianluigija Donnarummu, Martina Dubravku, Kaspera Schmeichela, Robina Olsena, Dominika Livakovića, Lukasza Fabianskog, Davida de Geu, Jana Oblaka...

Top Komentari

Oglecevac
E čuj Zukanović treći naj bolje ocjenjeni igrač ???
5 1
BJB1
Okle zukanovica?!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti