Prosinečki: Grci su ponosan narod, ali mi smo u takvoj situaciji da moramo pobijediti

Press konferencija

Prosinečki: Grci su ponosan narod, ali mi smo u takvoj situaciji da moramo pobijediti

E. Škorić

Uoči meča Grčka - BiH, večeras je u Atini održana zvanična press konferencija bh. nogometne reprezentacije.

Selektor Prosinečki je istakao da ima određenih problema u igračkom kadru zbog povreda.

"Imali smo nekih problema, posebno Višća, nekih problema i sa Kvržićem... Toni Šunjić se isto povrijedio i neće biti spreman. Evidentno je da su tu problemi. Vidjet ćemo na zadnjem treningu da li će svi biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu", rekao je Prosinečki, dodavši:

"Imamo li alternativu? Bilo je pitanje i za Džeku...Tražit ćemo najbolju soluciju za nas i ništa neću govoriti dok ne završi trening. Svi drugi igrači su zdravi i koliko-toliko su se odmorili, a imamo i jedan cijeli dan za odmor do utakmice. Uz lagan trening i dobro spavanje, mislim da će igrači biti spremni za utakmicu".

"Ko god bude sutra igrao, dat će sve od sebe. Svi u Grčkoj rade na tome da pokažu svoje lice. Neće biti laka utakmica. Pokušat ćemo da odigramo jednu dobru utakmicu s velikim ritmom. S takvim ritmom smo igrali protiv Finske. Svi smo bili kao jedan, svi smo trčali i jedino tako možemo dobiti sutra. Sigurno da nije isto kad igraš pred domaćom publikom ili vani, ali uradit ćemo sve da pobijedimo. Grčka ima kvalitet, odigrali su dobru utakmicu i protiv Italije, neće biti nimalo lako bez obzira ko im fali. Ali možemo se nadati pobjedi ako budemo kao u Zenici. Imamo šansi. Tako se jednostavno desi. Sada moramo jednostavno dati sve od sebe da pobijedimo. Grci su ponosan narod, daće sve od sebe sutra. Mladi, novi igrači dat će sve da odigraju dobru utakmicu kako bi možda i oni pobijedili. Mi smo u takvoj situaciji poslije Armenije da svaku moramo pobijediti i sutra igramo da dobijemo", rekao je selektor.

O utakmici koja slijedi govorio je i Miralem Pjanić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Grčka sigurno ima dosta novih imena i mladih igrača. Imat će veliki motiv da se dokažu. Dosta igrača je tu po prvi put. Sigurno žele pokazati što bolje lice reprezentacije. Znamo da nikada nije bilo lako igrati s Grcima zadnjih godina. Očekuje nas teška utakmica, ali sigurno ne smijemo potcijeniti Grke. Moramo biti svjesni da nam sutra treba samo pobjeda. Ne vrijedi nam pobjeda protiv Finske ako sutra ne ostvarimo pobjedu", rekao je Pjanić.

Top Komentari

Tahir
Nadati se da ćemo pobjediti sutra, dokazali smo da poslije Italije smo daleko najkvalitetnija reprezentacija u grupi. Finci su bili frustrirani i puni motiva da nas pobjede, i opet su po usima dobili, A Grčki cigani su u stanju da sve izgube samo da nas sutra dobiju, u to sam uvjeren i siguran. Stvarno ljudi nemam dobar osjećaj ali nadam se i to previše da me osjećaj vara. TRKOM I BORBOM DO POBJEDE. VOLIIIIIIM TE BOSNOOOOOO !
9 0
Fce
Samo isti igraci I ista taktika nemjenjaj nista
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi