Prolom oblaka, puno Bilino polje i golčine Misimovića i Pjanića: Šta sutra da očekujemo?

Luksemburg u Zenici gostovao i prije skoro 11 godina

Prolom oblaka, puno Bilino polje i golčine Misimovića i Pjanića: Šta sutra da očekujemo?

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra na Bilinom polju igra prijateljsku utakmicu protiv selekcije Luksemburga.

Zmajevi su u petak na istom stadionu igrali protiv Gruzije i doživjeli neočekivan poraz sa 1:0 pred slabo ispunjenim tribinama u Zenici.

Naš tim izabrao je slabije protivnike za ove prijateljske utakmice kako bi se prekinula loša serija i vratilo izgubljeno samopouzdanje, ali niko nije očekivao da ćemo biti poraženi od Gruzije.

Bh. selekcija je trenutno u seriji od četiri uzastopna poraza što se dugo vremena nije desilo, ali to samo oslikava trenutnu situaciju u našoj reprezentaciji. Priliku da se prekine ova serija naš tim će imati već sutra u okršaju protiv Luksemburga.

Jasno je da je Luksemburg jedna od najslabijih reprezentacija u Evropi, ali kao što je Edin Džeko rekao nakon Gruzije danas svi igraju fudbal i više se u mečeve protiv takvih selekcija ne može ući opušteno.

Oglasi

Zmajevi protiv Luksemburga očekivano imaju odličan skor, a posljednji put smo domaći meč protiv ove selekcije igrali upravo u Zenici prije više od deset godina i tada smo pobijedili sa 5:0.

Ova utakmica igrala se 7. oktobra 2011. godine u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Tada je krenuo uspon našeg tima i nevjerovatan interes za mečeve naše reprezentacije i protiv onih najlošijih ekipa.

I pored jake kiše koja je padala Bilino polje je tada bilo skoro ispunjeno do posljednjeg mjesta što sutra sigurno neće biti ni blizu da se desi, te će biti iznenađenje i ukoliko bude barem 2.000 navijača kao protiv Gruzije.

U grotlu Bilinog polja tada je reprezentacija BiH razbila Luksemburg sa 5:0 i pokazala da je ta generacija zaista nešto posebno. Luksemburg smo deklasirali već u prvom poluvremenu kada smo vodili sa 4:0.

Prvi gol naš tim je zabio već u 12. minuti kada je strijelac bio Edin Džeko, a tri minute kasnije Zvjezdan Misimović je povisio na 2:0.

Misimović je i u 22. minuti bio u centru pažnje jer je zabio gol za 3:0, a u finišu prvog poluvremena Miralem Pjanić pogađa za 4:0. Konačnih 5:0 u ovom meču postavio je Haris Medunjanin na samom početku drugog poluvremena.

Početni sastav Zmajeva tada je bio: Begović, Papac, Spahić, Lulić, Mujdža, Rahimić, Medunjanin, Pjanić, Misimović, Ibišević, Džeko. Na klupi su bili: Hasagić, Ibričić, Maletić, Muslimović, Pandža, Štilić i Zahirović.

Iz ove ekipe jedino će sutra u konkurenciji biti Džeko, ali očekuje se da Dijamant neće igrati od prve minute.

Top Komentari

Rodjeni1985
Ne ocekujem nista, jedno VELIKO NISTA!
5 0
user1648410748
Na sto je repka spala da se nadamo da ćemo pobjedit Luksemburg....i to bi nas trebalo dignuti ..da nije žalosno bilo bi smiješno
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi