Albanci su sinoć postigli bizaran gol, ali smo ga već jednom vidjeli - postigao ga je Edin Džeko

Sjećate li se ovog gola?

Albanci su sinoć postigli bizaran gol, ali smo ga već jednom vidjeli - postigao ga je Edin Džeko

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Albanije sinoć je u Cornelli poražena 2:1 od Španije u prijateljskoj utakmici. 

Otpor Albanije je slomljen u 75. minuti. Lijepu akciju završio je Ferran Torres za prednost od 1:0. 

Albanija je u 85. minuti izjednačila i to zaista bizarnim golom. Pau Torres je pokušao izbaciti loptu, ali pogađa u glavu Myrto Uzunija i ona završava u mreži za 1:1.

Na kraju je u 90. minuti Dani Olmo eurogolom donio pobjedu Španiji, ali vratimo se na pogodak Uzunija.

Zaista jeste bizaran i rijetko se viđa, ali smo ga već jednom vidjeli i itekako zapamtili, a radi se o golu Edina Džeke protiv Njemačke.

Igrali smo prijateljsku utakmicu protiv Elfa u junu 2010. godine i poraženi 3:1, a Edin Džeko je postigao jedini gol za Zmajeve i to za vodstvo u 15. minuti.

Sjajno je izvršio pressing, a Lahm ga je napucao u prsa i lopta odlazi preko Neuera u mrežu četvorostrukih svjetskih prvaka.

Philipp Lahm se iskupio izjednačujućim golom u 50. minuti, da bi nas dokrajčio Schweinsteiger pogocima u 74. i 77. minuti utakmice.

Još jedna scena koju pamtimo s te utakmica svakako je duel Emira Spahića i Marka Marina.

Top Komentari

Lenox
E čuj Bošnje i fudbal hahahahahahahahah
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi