Bihać je spreman za nogometnu renesansu?

Dolaze bolji dani za Jedinstvo?

Bihać je spreman za nogometnu renesansu?

O. Lekić

Ne tako davno Jedinstvo je bilo pred gašenjem i klub koji je nekad važio za jednog od organizovanijih u Bosni i Hercegovini nalazio se na marginama društva. I oni najveći optimisti među navijačima iz Bihaća nisu vjerovali u bolje dane. Koliko god je tada situacija izgledala kao bezizlazna, danas su stvari drugačije. 

Počelo se nazirati bolje sutra, pojavilo se svjetlo na kraju tunela i bihaćki velikan mogao bi ponovo prodisati punim plućima, što je svakako želja svih ljudi u gradu na Uni, pa i šire. Kuća se nikada ne gradi od krova, već od temelja, a temelj bi Jedinstvo vrlo brzo trebalo da dobije. 

Kao što smo već pisali, Jedinstvo bi moglo biti preuzeto od strane jednog stranog investitora iz arapskih zemalja. U proteklim danima već su održani sastanci sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem i navijačima, a prvi korak ka ostvarivanju planova je promjena Statuta o kojoj će se govoriti na Skupštini kluba koja bi trebala biti održana u petak u Domu Armije. Jedinstvo bi, po uzoru na Sarajevo, moglo dobiti Statut kojim bi bilo predviđeno da se kroz ulaganja, a u cilju sticanja upravljačkih prava, klub konsoliduje finansijski. 

Upravljačka prava, kako saznajemo, imat će i grad Bihać, a ukoliko sve prođe kako se očekuje, prva investicija novog "vlasnika" Jedinstva trebao bi biti pomoćni teren i prateći sadržaj. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Uz to sve, u Jedinstvu se uporedo radi i na slaganju igračke križaljke za proljetni dio sezone. Među imenima koja se povezuju sa bihaćkim klubom spominju se Vedran Kantar, Ekrem Hodžić, Borislav Topić... 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi