Bijelonja donio Sarajevu bitan trijumf

Pioniri Sarajeva savladali Široki Brijeg u gostima

Bijelonja donio Sarajevu bitan trijumf

Danas su pioniri FK Sarajevo odigrali zaostali meč 11. kola Premijer omladisnke lige (U15) i upisali vrijednu gostujuću pobjedu (0:1) nad vršnjacima iz Širokog Brijega.

Sarajevo je do trijumfa u SC Muse Karačić u Mostarkom blatu došla zahvaljujući ranom golu Nermina Bijelonje.

Bijelonja je mrežu Širokog Brijega zatresao u 9. minuti susreta, a iako do kraja susreta viđeno nekoliko opasnih napada obje ekipe, rezultat se nije mijenjao pa je Sarajevo slavilo minimalan trijumf.

Pioniri Sarajeva su nakon ove pobjede prišli na samo bod od prvoplasiranog Željezničara koji je na vrhu tabele sa 36 osvojenih bodova. Široki Brijeg je ostao na sedmom mjestu sa 15 bodova.

Premijer omladinska liga za pionire, 11. kolo:

NK Široki Brijeg - FK Sarajevo 0:1 (Bijelonja 9')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

NK Široki Brijeg: Primorac, Martić, Čulina, Prusina B., Čeko, Kraljević, Šarac, Prusina A., Sabljić, Ivanković, Musa.

FK Sarajevo: Brkić, Nikolić, Mujkić, Demirović, Ivanković, Bajrić, Ramić, Bijelonja, Drina, Mešić, Huskić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti