Pioniri Mladosti iznenadili Sarajevo i osvojili bod u Butmiru

Bordo tim ostao bez tri boda

Pioniri Mladosti iznenadili Sarajevo i osvojili bod u Butmiru

Endin Čaušević, foto: S. Bošković

Pioniri Sarajeva danas su na domaćem terenu remizirali protiv Mladosti (1:1) u meču 13. kola Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine. 

Sarajevo je danas bilo veliki favorit protiv tima iz Doboja kod Kaknja, ali su gosti na kraju uspjeli da dođu do boda, te su veći dio utakmice čak i vodili sa 1:0.

Gosti su odlično otvorili utakmicu i do prednosti stigli već u desetoj minuti utakmice kada je mrežu bordo tima zatresao Harun Hadžalić na veliku radost igrača Mladosti. Oni su pokušali sačuvati vodstvo i napraviti veliko iznenađenje, ali nisu uspjeli.

U nastavku utakmice pioniri Sarajeva imali su incijativu na terenu, a šanse su se redale ispred gola Mladost. To se domaćoj ekipi isplatilo u 41. minuti kada je Murat Demirović pogodio za 1:1. Sarajevo je pokušalo doći do preokreta, ali je Mladost uspjela sačuvati mrežu i rezultat se nije mijenjao.

Premijer omladinska liga BiH, 13. kolo:

Sarajevo - Mladost 1:1 (Demirović 41'/Hadžalić 10')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Sarajevo: Hodžić, Nikolić, Mujkić, Demirović, Ivanković, Ramić, Ailišah, Bijelonja, Drina, Mešić, Huskić.

Mladost: Mušija, Mušinbegović, Šljivo Adnan, Goga, Hadžalić, Polovina, Hadžić, Berbić, Šljivo Almin, Hrustanović, Bajtarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi