Bila bi to senzacija! Bjelica se vraća u HNL, ali ne u Dinamo?
EPA

Trenutno je bez angažmana

Bila bi to senzacija! Bjelica se vraća u HNL, ali ne u Dinamo?

Nenad Bjelica bi se, prema pisanju hrvatskih medija, mogao brže od očekivanog vratiti u HNL.

Pune dvije godine Bjelica je proveo na klupi Dinama s kojim je ostvarivao fantastične rezultate. Vjerovatno bi i danas vodio Modre da se nije pobunio oko odluke vezane za 'rezanje' plaća, no sve je izvjesnije da neće još dugo biti bez angažmana.

U proteklom periodu Bjelica se povezivao sa Fenerbahčeom i Betisom, a u hrvatskim medijima sada se pojavila informacija da bi mogao preuzeti klub u kojem je svojevremeno kao igrač počeo karijeru. Radi se o - Osijeku.

Osječani stvaraju klub koji želi izaći iz svih dosadašnjih okvira i poletjeti više no ikad u 73 godine historije, ali svjesni su i da će za Bjelicu, koji bi im savršeno legao, morati odriješiti kesu. Navodno mu pripremaju ponudu tešku milion eura godišnje.

Bjelica, s druge strane, tvrdi kako je riječ samo o nagađanju.

"Takve su vijesti stigle i do mene, ali nikakvih kontakata za sada nije bilo", kazao je Bjelica, prenosi Večernji list, no nije baš nezainteresovan za razgovore.

"Zašto ne? Osijek je moj grad, klub mog djetinstva. I dalje imam puno otvorenih opcija, a koju ću odabrati, ne znam", poručio je Bjelica.

U prošlosti je dio Osijekovih navijača zamjerao Bjelici odluku da preuzme Dinamo, a očito je na koncu sve zaboravljeno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi