Veliki neredi u Osijeku nakon utakmice, ima i povrijeđenih

Sve je otišlo u pogrešnom pravcu

Veliki neredi u Osijeku nakon utakmice, ima i povrijeđenih

E. Škorić

Osijek j sinoć bio spreman za veliko slavlje i plasman u Ligu prvaka, ali je na kraju zagrebačka Lokomotiva slavila s 2:1 i zauzela drugo mjesto.

Osijek je tako ostao bez Lige prvaka, no igrat će u pretkolima Evropske lige, a prava drama odvijala se nakon utakmice. Veliki broj navijača Osijeka okupio se ispred stadiona kako bi na video zidu pratio utakmicu iščekujući povijesni rezultat.

Međutim, na kraju je sve završeno onako kako nisu željeli, a kasnije su pokušali da provale na stadion, pa je došlo do nereda. Oko 2.000 navijača je inače bilo ispred stadiona.

Došlo je do tučnjave između pripadnika policije i navijačke grupe Kohorta i to uz korištenje raznih tvrdih predmeta i pirotehničkih sredstava. Nekoliko navijača Osijeka je povrijeđeno nakon što je policija u jednom trenutku koristila i suzavac.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hrvatski mediji također navode da do sukoba s policijom navijači Osijeka nisu napravili nijedan problem, već da su tokom čitave utakmice pravili fantastičnu atmosferu, iako su bili ispred stadiona.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi